Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri radicale luate în China: Lista controversată a comuniştilor

interzis

China copiază moda occidentală, dar nu întru totul. Comuniştii s-au decis să ia măsuri radicale care pun la îndoială libertatea cetăţenilor. Autoritatile au emis un nou ghid de reguli si interdictii cu privire la ce se poate difuza la televizor. Unele prevederi fac referire directa la decolteul actritelor din telenovele.

Citeşte şi: Tăriceanu îl AVERTIZEAZĂ pe Iohannis: Ce îl așteaptă după alegeri din cauza numirii premierului

Cand o foarte populara telenovela chinezeasca "Povestea lui Wu Zetian" a fost scoasa de pe post, la inceputul anului, guvernantii au invocat complicatii tehnice. Dar, la revenirea show-ului pe ecrane, milioanele de fani chinezi au sesizat imediat o schimbare frapanta. Toate scenele in care se vedeau decolteurile eroinelor au fost sacrificate pe altarul cadrelor stranse. Dar cenzura chineza merge mult dincolo de eliminarea decolteurilor. Potrivit noului set de norme pentru pentru televiziune si internet, promovarea stilului de viata occidental este indezirabila.

Vezi şi: Tăriceanu contraatacă: Cere Autoritate independentă pentru INTERCEPTĂRI

Nu sunt permise emisiuni in care apar copii ale celebritatilor si chiar au fost anulate cateva asemenea productii foarte populare. Nicio aluzie la homosexualitate nu este ingaduita, iar un show foarte prizat pe internet in China despre o relatie gay a fost anulat abrupt, desi avea o audienta de 10 milioane de privitori pe episod. "Sunt, de asemenea interzise glumele despre traditiile chineze ori subiecte de..patrimoniu, senzationalizarea afacerilor private de familie - relatii intime ori dispute de familie. Nu este permis nici sa idolatrizezi staruri ori bogatasi. De asemenea, nu poti arata pe cineva band bere, dar ca sa fiu cinstit asta nici CNN nu permite. Nu poti arata pe cineva aprinzandu-si o tigara si nici calatorind in timp", a spus Matt Rivers, corespondent CNN: Unele dintre interdictii par stranii si chiar arbitrare. Si asa vor ramane, intrucat factorii de decizie din China rareori catadicsesc sa explice noima unor decizii, conform ProTV.

Citeşte şi: Panică în Statele Unite: Toni Braxton a ajuns la spital, în stare critică / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.