Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri simetrice - Polonia expulzează un diplomant belerus

romanialibera.ro
krs polonia

Varşovia a anunţat miercuri că expulzează un diplomat belarus, ca răspuns la un demers similar anunţat cu o zi înainte de Minsk la adresa unui consul polonez, informează AFP.

Republica Belarus l-a declarat marţi persona non grata pe consulul polonez la Brest (sud-vest), protestând astfel împotriva participării acestuia la un moment festiv dedicat "soldaţilor blestemaţi" polonezi care au luptat contra ocupaţiei germane şi apoi a celei sovietice.

"Ca reacţie la demersurile inamicale şi nefondate ale autorităţilor belaruse, Polonia a declarat persona non grata un diplomat al ambasadei Belarusului la Varşovia", a anunţat pe Twitter ministrul-adjunct al afacerilor externe polonez Marcin Przydacz, fără a face alte precizări.

Unităţi de rezistenţă formate pentru a lupta împotriva ocupanţilor germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, "soldaţii blestemaţi" polonezi au luptat apoi împotriva ocupaţiei sovietice, acţionând adesea de o manieră violentă şi atacându-i uneori pe toţi cei care nu erau polonezi, inclusiv pe belaruşi. Lupta lor împotriva puterii sovietice a continuat până în anii '50.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.