Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri suplimentare anti-COVID-19 în municipiul Cluj-Napoca, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 8,5/1.000

facebook.com
izolare coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, miercuri, instituirea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19 în Cluj-Napoca, începând de joi, după ce rata de infectare a ajuns în municipiu la 8,5 infectări la mia de locuitori, potrivit agerpres.ro.

"În unitatea administrativ-teritorială municipiul Cluj-Napoca (8,50?), unde incidenţa cumulată la 14 zile a depăşit pragul de 7,5/1.000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 7 octombrie 2021, următoarele măsuri: se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00-05,00 cu anumite excepţii. Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 05,00-22,00. Prin excepţie, în intervalul orar 22,00-05,00 operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu", se arată în hotărârea CJSU Cluj.

Conform hotărârii, măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 şi care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

"Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil", se precizează în hotărâre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.