Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri urgente de intensificare a activităţii din sectorul construcţiilor, pentru contracararea iminentei crize economice, cerute Guvernului

constructii imobiliare

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) a solicitat, joi, Guvernului să adopte măsuri urgente de intensificare a activităţii din sectorul construcţiilor, pentru contracararea iminentei crize economice, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei remis joi AGERPRES, FPSC a transmis cinci solicitări pentru sprijinirea domeniului construcţiilor, prima fiind continuarea susţinerii financiare a proiectelor începute din fonduri naţionale şi europene.

A doua solicitare transmisă Guvernului are în vedere stabilirea de criterii clare privind aplicarea Art. 11 din Decretul prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă, care prevede ca 'beneficiarii fondurilor europene afectaţi de adoptarea măsurilor de urgenţă prevăzute în prezentul decret pot decide, împreună cu autorităţile de management/organismele intermediare, să suspende contractele de finanţare încheiate conform legii'.

În continuare, patronatele din construcţii mai solicită: continuarea finanţării programului "Prima Casă" cu păstrarea condiţiilor de creditare din partea băncilor; promovarea investiţiilor publice mult aşteptate şi foarte necesare României:
spitale, şcoli, infrastructură, etc; investiţii intensificate în alimentările cu apă şi canalizare în mediul rural şi urban în vederea asigurării unor condiţii de igienă corespunzătoare fără de care nu se poate lupta împotriva epidemiilor de orice fel.

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii apreciază că, în contextul epidemiei actuale, condiţiile dezavantajate de lucru în aer liber ale constructorilor favorizează sectorul în lupta împotriva virusului COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

"Pentru prima dată, condiţiile dezavantajate de lucru în aer liber ale constructorilor favorizează sectorul în lupta împotriva virusului COVID-19. Construcţiile trebuie să redevină 'motorul economiei româneşti'. Să nu lăsăm criza economica să se suprapună peste criza epidemiologică, ci dimpotrivă, o dată cu înăsprirea măsurilor de protecţie anticoronavirus să lansăm măsuri anticriză economică. Istoria ne-a arătat că ieşirea din marile crize economice s-a produs prin stimularea şi accelerarea investiţiilor", se menţionează în comunicatul semnat de directorul general al FPSC, Adriana Iftime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.