Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile de carantină împotriva COVID-19 au dus la o creştere a numărului actelor de braconaj din Sumatra

VOANEWS
Indonezia Sumatra

Măsurile de carantină şi izolare luate împotriva pandemiei de COVID-19 au dus la o creştere a numărului actelor de braconaj de pe insula indoneziană Sumatra, localnicii apelând la vânătoare pentru a se hrăni, conform organizaţiei pentru protecţia mediului şi animalelor Leuser Conservation Forum, transmite joi DPA potrivit Agerpres.

Numeroase capcane şi laţuri au fost descoperite în pădurile din Sumatra, insulă pe care trăiesc numeroase specii de animale ameninţate cu dispariţia, printre care tigrii de Sumatra şi urangutanii, a declarat Dedi Yansyah, coordonator de programe în cadrul organizaţiei Leuser Conservation Forum.

"Lucrătorii noştri au găsit foarte multe laţuri în lunile martie, aprilie şi mai prin comparaţie cu lunile anterioare", a precizat Dedi pentru DPA.

"Din cauza măsurilor de izolare luate împotriva COVID-19, oamenii au prea mult timp la dispoziţie aşa că pleacă să vâneze pentru hrană şi bani", a mai susţinut el.

Principalele animale vizate de braconieri sunt căprioarele de Sumatra, tigrii de Sumatra şi caprele sălbatice de Sumatra.

Dana Tarigan, membru al organizaţiei pentru protecţia mediului Walhi, a explicat că această creştere a cazurilor de braconaj este legată de reducerea patrulelor forestiere, după ce autorităţile au oprit accesul turiştilor în parcurile şi rezervaţiile naturale pe perioada pandemiei.

"Chiar şi înainte de pandemie, paza era slabă", a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.