Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile de protecție nu au ajutat cu nimic - Bitcoin se prăbușește din nou la un minim istoric

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Celsius Network va întrerupe retragerile şi transferurile între conturi din cauza „condiţiilor extreme de pe piaţă”, a anunţat luni compania, în cel mai recent semn de presiune în industria crypto, informează Ziarul Financiar. Bitcoin a extins scăderile anterioare după anunţul Celsius, scăzând cu peste 6% până la 24.888 dolari, un minim al ultimelor 18 luni. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8%, la 1.303 dolari, cel mai scăzut nivel din martie 2021. „Luăm această măsură necesară... pentru a stabiliza lichidităţile şi operaţiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra şi proteja activele”, a anunțat compania într-o postare pe blog.

„În plus, clienţii vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru faţă de clienţii noştri”, se arată în anunț. Celsius Network, care a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari la sfârşitul anului trecut, este un jucător important în domeniul împrumuturilor crypto. Acesta oferă produse purtătoare de dobândă clienţilor care îşi depun criptomonedele la companie şi împrumută criptomonede pentru a obţine un randament. La data de 17 mai, compania a procesat împrumuturi în valoare de 8,2 miliarde de dolari şi avea active de 11,8 miliarde de dolari, potrivit site-ului său web.

În luna august a anului trecut, aceasta a declarat că avea active de peste 20 de miliarde de dolari. În timp ce împrumuturile crypto au devenit o afacere din ce în ce mai mare, sectorul a intrat sub control de reglementare, în special în SUA. Pieţele crypto au fost sub presiune în ultimele luni, scăzând alături de alte aşa-numite active de risc, pe măsură ce ratele dobânzilor au crescut în întreaga lume. De asemenea, scăderile de preţ au fost cauzate şi au contribuit la prăbuşirea unor proiecte crypto. Cea mai notabilă a fost căderea stablecoin-ului TerraUSD, care luna trecută a rupt legătura cu dolarul şi şi-a prăbuşit valoarea, zguduind industria crypto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.