Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile fiscale propuse de Guvern, 'un dezastru' pentru România. Un fost ministru al Economiei avertizează că foarte multe firme se vor închide

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Foarte multe firme se vor închide, din cauza măsurilor fiscale propuse de Guvern, avertizează la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenția că povara fiscală pentru microîntreprinderi se va tripla.

Claudiu Năsui critică măsurile fiscale: "Sunt un dezastru pentru România, dar fac parte din ciclul lucrurilor la care ne așteptam, pentru că de fapt, creșterile de taxe nu vin acum, ci vin în momentul în care au crescut cheltuielile și lucrul acesta s-a întâmplat ani de zile și abia acum vine factura de plată și factura aceea va fi foarte mare și pagubele vor fi semnificative, mai ales în mediul privat".

Vicepreședintele USR consideră că "cel mai negru, dar și cel mai plauzibil, din păcate, scenariu este cel în care foarte multe firme se vor închide. Acea schimbare de impozitare pentru microîntreprinderi este un mod foarte blând de a spune, pentru că de fapt, este o triplare a poverii fiscale pe microîntreprinderi. Pentru PFA-uri, de asemenea, este o dublare sau triplare, de la caz la caz, a poverii fiscale (...). Dacă ar fi vrut să încurajeze munca onestă, ar fi trebuit să scadă taxele și aici îți trebuie puțină viziune, pentru că ei gândesc ca un contabil CAP-ist, adică se gândesc că dacă creștem taxele, cresc automat încasările. Pe termen scurt așa va fi, dar pe termen lung or să scadă încasările. Sunt nenumărate cazuri în istoria României când au scăzut taxele și au crescut încasările. De ce? Tocmai pentru că atunci când scazi taxele, încurajezi activitatea economică, mai multă lume muncește, crește faimoasa plăcintă și atunci și o parte mai mică din ea este mai mare, plus oameni care nu mai fac evaziune și așa mai departe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.