Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile se extind în Orientul Mijlociu: Măsurile luate de Pakistan după atacul cu rachete efectuat de Iran

iran pakistan

Pakistanul a anunţat miercuri că îşi recheamă ambasadorul de la Teheran după ce Iranul i-a încălcat spaţiul aerian, a anunţat Ministerul de Externe pakistanez, citat de Reuters.

De asemenea, Pakistanul nu va permite emisarului Iranului la Islamabad, aflat în vizită în ţara sa natală, să se întoarcă, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, conform unui comunicat.

Ea a spus că violarea spaţiului aerian este o încălcare neprovocată şi flagrantă a suveranităţii Pakistanului şi de asemenea "inacceptabilă". "Pakistanul îşi rezervă dreptul de a răspunde la acest act ilegal", a adăugat ea.

Pakistanul a transmis că incidentul a dus la moartea a doi copii. Media de stat iraniene au anunţat marţi că rachetele Teheranului au vizat două baze ale grupării militante Jaish al-Adl, care a lansat atacuri asupra forţelor de securitate iraniene în zona de graniţă a celor doi vecini.

Cum justifică Iran atacul

Ministrul iranian de externe a declarat miercuri că ţara sa a efectuat un atac aerian în Pakistan pentru a viza "un grup terorist iranian", şi nu civili pakistanezi.

"Niciunul dintre cetăţenii ţării prietene şi frăţeşti Pakistan nu a fost vizat de rachetele şi dronele iraniene. Aşa-numitul grup Jaish al-Adl (Armata Justiţiei, în arabă), care este un grup terorist iranian, a fost vizat", a precizat Hossein Amir-Abdollahian, citat de France Presse, la Forumul de la Davos, a doua zi după lovitura efectuată de Iran şi care a fost denunţată de Islamabad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.