Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsurile tehnice de organizare a alegerilor parlamentare au fost adoptate de BEC

alegeri parlamentare 2016

Biroul Electoral Central a adoptat în şedinţa de marţi o serie de decizii privind organizarea tehnică a alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Potrivit unui comunicat al BEC, au fost adoptate: Decizia privind normele tehnice de completare şi verificare, precum şi circuitul proceselor-verbale privind consemnarea rezultatului votării la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016; Decizia privind operaţiunile tehnice ce se vor realiza pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016; Decizia privind asigurarea informării opiniei publice privind prezenţa la vot şi asupra rezultatelor preliminare ale alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016.

Conform acestora, în ziua alegerilor informarea opiniei publice privind prezenţa populaţiei la urne se va face în timp real, prin afişarea pe pagina de internet a BEC pentru fiecare secţie a numărului de alegători care figurează că s-au prezentat la vot în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV). Pe pagina de internet a BEC, în ziua votării, vor fi afişate rapoarte care vor conţine informaţii privind: localitatea, numărul alegătorilor care s-au prezentat la vot pe vârstă, gen, din mediul rural şi urban, numărul alegătorilor care au votat pe liste electorale permanente, pe liste electorale suplimentare, cu urna specială.

După închiderea votării, BEC va aduce la aduce la cunoştinţa opiniei publice, pe pagina de internet, rezultatele provizorii ale alegerilor parlamentare. Biroul Electoral Central, birourile electorale de circumscripţie şi oficiile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti vor furniza zilnic rezultate parţiale începând cu ora 10,00 din data de 12 decembrie până la stabilirea rezultatelor finale. Orele la care informaţiile vor fi disponibile şi date publicităţii: 10,00 (pentru ora de referinţă a datelor 8,00); 12,00 (pentru ora de referinţă a datelor 10,00); 17,00 (pentru ora de referinţă a datelor 15,00) şi 20,00 (pentru ora de referinţă a datelor 18,00).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.