Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mătasea Domnului poate vindeca peste 40 de boli: Planta cu 100 de compuşi diferiţi, menţionată în Biblie şi în Coran

Biblia
Biblie Biblia

Mătasea Domnului poate vindeca peste 40 de boli: Planta cu 100 de compuşi diferiţi, menţionată în Biblie şi în Coran

Supranumită şi Mătasea Domnului, planta cu 100 de compuşi diferiţi care vindecă peste 40 de boli este menţionată în Biblie şi Coran.

Chimenul negru, cunoscut și sub denumirea de mătasea Domnului, este o plantă cu flori al cărei fruct conține semințe mici, negre.

Această plantă este folosită tradițional în medicina populară pentru diverse scopuri, iar semințele sale sunt considerate a avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Semințele de chimen negru conțin compuși cu proprietăți antioxidante, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Chimenul negru a fost asociat cu proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației în organism.

Anumite studii sugerează că chimenul negru poate sprijini sistemul imunitar și poate avea efecte benefice în prevenirea și tratarea unor afecțiuni.

Mătasea Domnului, planta cu 100 de compuşi diferiţi care poate vindeca peste 40 de boli

Mai mult decât atât, mătasea Domnului are potențialul de a lupta împotriva bacteriilor și virusurilor, contribuind astfel la menținerea sănătății.

Unele cercetări indică faptul că chimenul negru ar putea avea un impact pozitiv asupra gestionării nivelului de zahăr din sânge, ceea ce ar putea fi util în cazul persoanelor cu diabet.

Chimenul negru poate contribui la menținerea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular prin influențarea nivelurilor de colesterol și trigliceride.

Unele cercetări sugerează că chimenul negru ar putea avea efecte benefice în reducerea simptomelor alergice.

Totodată, seminţele de chimen negru au fost găsite şi în mormântul lui Tutankamon. Multe studii s-au efectuat, în cele mai prestigioase universităţi, pentru a elucida uimitoarele efecte ale acestui uluitor ingredient.

Motivul poate fi complexa structură chimică a seminţelor. Aceste mici seminţe conţin peste 100 de compuşi chimici diferiţi, inclusiv un aport considerabil de acizi graşi esenţiali, scrie doctorulzilei.ro

Combinat cu usturoiul, chimenul negru sprijină sistemul imunitar şi nu îi mai permite dezechilibre, nu mai lasă să se distrugă celulele sănătoase.

Cercetătorii croați au studiat efectul antitumoral al chimenului negru pe șoareci de laborator şi au descoperit că două fitochimicale ale acestui condiment scad celulele canceroase cu un uluitor procent de 52%.

Cei care suferă efecte secundare în urma consumului de alcool sau de medicamente şi au probleme cu ficatul se vindecă mult mai repede cu ajutorul chimenului negru. Într-un studiu recent, oamenii de ştiinţă au descoperit că seminţele de chimen negru redau sănătatea ficatului, prevenind bolile şi deteriorarea lui.

Chimenul negru este printre puţinele substanţe din lume care ajută la prevenirea diabetului, atât de tip 1 cât şi de tip 2.

Seminţele ajută la scăderea în greutate, previn căderea părului şi îi redau vigoarea şi strălucirea, întărindu-i considerabil rădăcina.

Mai mult, 100-200 mg de extract de chimen negru pe zi, timp de 2 luni, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Are proprietăţi anticonvulsivante, antibacteriene, este bronhodilatator şi protector renal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.