Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Materiale sanitare donate de un oraş din China pentru Ocna Mureş

smartreview
masti chirurgicale protectie

Materiale sanitare de protecţie (20.000 de măşti şi 10.000 de perechi de mănuşi) donate de către oraşul Dongyang, din China, au ajuns joi în Ocna Mureş, urmând ca distribuirea acestora să fie făcută de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit unei informări postate pe pagina de facebook a Primăriei Ocna Mureş potrivit Agerpres.

"Astăzi, 7 mai 2020, în jurul orei 11,00, a ajuns la Ocna Mureş transportul de materiale sanitare de protecţie (20.000 de măşti de protecţie şi 10.000 de perechi de mănuşi de protecţie) donate de către oraşul Dongyang, provincia Zhejiang, China. (...) Valoarea donaţiei este de aproximativ 11.000 de dolari, ca ajutor de solidaritate în pandemia cu coronavirus. Distribuirea materialelor va fi făcută de către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, care se va întruni pentru a stabili necesităţile urgente ce vor identificate", au transmis reprezentanţii Primăriei din Alba.

Potrivit sursei citate, primarul Silviu Vinţeler a mulţumit în numele locuitorilor din Ocna Mureş pentru această donaţie din partea oraşului Dongyang, cu care localitatea din Alba este înfrăţită din 2016. Dongyang are circa 800.000 de locuitori şi se află în centrul provinciei Zhejiang.

"Doar împreună vom putea trece cu bine peste această situaţie", a declarat Silviu Vinţeler, citând mesajul scris de chinezi pe pachetele ajunse la Ocna Mureş.

Anunţul că oraşul chinez va trimite în Ocna Mureş acest transport de materiale sanitare a fost făcut la sfârşitul lunii martie. Solicitarea sprijinului material a fost făcută de autorităţile locale din Ocna Mureş.

De la începutul pandemiei, în Ocna Mureş au fost înregistrate 11 persoane confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, trei au decedat, iar opt s-au vindecat. În acest moment, în oraşul Ocna Mureş nicio persoană nu mai este pozitivă la COVID-19, potrivit autorităţilor locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.