Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maternitatea Spitalului Municipal Mediaş va primi patru concentratoare de aer

stiri.md
bebelusi

Nou-născuţii din Spitalul Municipal din Mediaş vor beneficia, pentru prima dată, de patru concentratoare de aer, care vor fi achiziţionate în 2022, cu suma de 280.000 de lei, bani obţinuţi în cadrul proiectului "Bine ai venit pe lume!", finanţat de Fundaţia Vodafone România, cu sprijinul Primăriei din oraş, a anunţat joi, într-o conferinţă presă, coordonatoarea proiectului, Irina Muţiu, medic neonatolog şi pediatru în spital, potrivit Agerpres.

Medicul Muţiu a explicat că este foarte important ca într-o maternitate să se facă "dotarea cu echipamente pentru asigurarea resuscitării corecte la naşterea nou-născutului, stabilizarea, transferul în siguranţă."

Cu banii obţinuţi din această sponsorizare, medicii din Mediaş vor putea să prevină mai mult mortalitatea şi complicaţiile în cazul nou-născuţilor din acest spital. Spitalul Municipal din Mediaş, aflat în subordinea Primăriei din oraş, deserveşte 120.000 de locuitori din municipiu şi împrejurimi, dintre care mai mult de jumătate provin din mediul rural. Irina Muţiu a mai precizat că, în cadrul Maternităţii din Mediaş există un Compartiment de Neonatologie dotat cu 20 de paturi, din care şase pentru prematuri.

"Media naşterilor în ultimii cinci ani este de 700 de naşteri de nou-născuţi pe an, dintre care o parte prezintă probleme medicale. Se transferă la Maternitatea Sibiu, 5 % din copiii născuţi la Mediaş", a arătat Irina Muţiu.

Copiii transferaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt îngrijiţi de un colectiv medical condus de medicul Livia Ognean, renumită pentru experienţa sa şi atragerea de finanţări pentru copiii prematuri din surse private şi ONG-uri. Profesor la Facultatea de Medicină din Sibiu, Livia Ognean va instrui în următoarele luni cadrele medicale din Mediaş, care se ocupă de nou-născuţi şi copiii prematuri.

"Pentru oamenii de pe stradă este puţin cunoscut că primul minut de viaţă este cel care dictează viitorul fiecărui copil. Şi asta înseamnă că indiferent unde se naşte un copil, o ţară care se respectă şi care îşi respectă copiii, face tot ceea ce se poate pentru ca acel prim minut din viaţă să fie cel mai bun posibil. (...) Prin proiect, cam aceasta se încearcă, încercăm să oferim tuturor copiilor care se nasc la Mediaş, cea mai bună şansă de a porni în viaţă", a declarat medicul neonatolog Livia Ognean, prezentă la conferinţa de presă.

Primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman, a dat asigurări că va finanţa acest proiect derulat în premieră aici.

"Mă bucur că şi cadrele medicale din spital sunt interesate să atragă fonduri. extrabugetare, pentru a dezvolta anumite secţii. (...) Cu siguranţă, partea de cofinanţare pe acest proiect o va asigura municipalitatea", a declarat primarul municipiului Mediaş.

Proiectul de la Mediaş a început în 1 decembrie şi se va derula până în 30 aprilie 2022, obiectivul său fiind dotarea Compartimentului Neonatologie şi a sălilor de operaţie şi naştere din Secţia Obstetrică-ginecologie cu echipamente moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.