Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mateusz Morawiecki a fost mandatat în mod oficial de preşedintele Andrzej Duda cu formarea viitorului guvern

Najwyższy Czas
Mateusz Morawiecki

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a fost mandatat joi în mod oficial de preşedintele Andrzej Duda cu formarea viitorului guvern, ce va fi în mare măsură o continuare a celui actual, după ce partidul Lege şi Justiţie (PiS) a câştigat alegerile de la 13 octombrie, transmite dpa potrivit Agerpres.

Cu prilejul ceremoniei, Morawiecki a promis că executivul se va axa pe continuarea îmbunătăţirii nivelului de trai al polonezilor.

'Următorii patru ani vor însemna un salt în dezvoltare. Ei le vor arăta polonezilor că doritul standard de viaţă european se apropie tot mai mult', a spus Morawiecki.

El urmează să-i prezinte componenţa cabinetului său preşedintelui, care va numi apoi noul guvern.

Din acel moment, Morawiecki va avea la dispoziţie două săptămâni pentru a obţine votul de încredere din partea Seimului (camera legislativă inferioară), unde partidul său Lege şi Justiţie deţine majoritatea.

Votul şi discursul în care Morawiecki va prezenta programul guvernamental vor avea loc, cel mai probabil, marţea viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Piotr Mueller.

Morawiecki a dat detalii săptămâna trecută despre structura viitorului guvern, într-o conferinţă de presă cu liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski.

Noul guvern va fi în mare măsură o continuare a celui actual, cu câteva modificări, printre care înfiinţarea unui nou minister pentru energiile regenerabile şi combatarea schimbărilor climatice, precum şi reînfiinţarea unui minister responsabil cu supravegherea companiilor controlate de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.