Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, către Consiliul Uniunii Europene: 'Noi decidem cine intră în Polonia și cine nu'

EUCham
polonia, EU

Declaraţiile premierului polonez au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută alături de prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, aflat într-o vizită oficială în Varşovia, potrivit Mediafax.

”Aici, în Polonia, noi decidem cine intră în Polonia şi cine nu. Intenţia Uniunii Europene de a impune cote obligatorii afectează fundaţia suveranităţii naţionale”, a declarat premierul polonez.

Vezi și: Adio, rămâi cu bine! Soros părăsește Budapesta

Morawiecki a adăugat că el şi Viktor Orban împărtăşesc ”acelaşi punct de vedere în această problemă”.

În ultimii ani, Polonia şi Ungaria şi-au exprimat ferm opoziţia faţă de acceptarea sistemului de cote obligatorii de relocare a imigranţilor. Iniţial, Polonia a acceptat să primească 6.000 de refugiaţi, însă odată cu ajungerea la putere a Partidului Lege şi Justiţie, Varşovia a semnalat că nu va mai primi imigranţi.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie 2015, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.