Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Falsul estetician care a operat zeci de femei în România nu poate fi extrădat

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam Matteo Politi

Curtea de Apel din Veneția a respins cererea României de extrădare a falsului estetician care a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare după ce a operat ilegal zeci de femei în România, informează vineri Digi24. Astfel, el va executa pedeapsa în Italia.

Pe numele falsului chirurg care a operat cu nume fals, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis, la data de 15 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Condamnarea sa a venit pentru înşelăciune şi infracţiuni legate de fals, nu şi pentru exercitarea fără drept a profesiei de medic, întrucât aici faptele s-au prescris.

Urmărit internaţional, Politia fost prins și arestat în Italia, în urma cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din peninsulă.

Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

El a indus în eroare cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României folosind un nume fals.

Politi a obţinut sume de bani de la paciente de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro, în cursul anului 2018.

Totodată, potrivit procurorilor, italianul a indus în eroare medici și a determinat funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti să întreprindă demersurile necesare în vederea obţinerii dreptului de liberă practică, înmânându-le acte care atestau în mod fals calitatea sa de medic şi specializarea de chirurg plastician-estetician.

De asemenea, italianul a determinat funcţionari din cadrul Ministerului Educaţiei să întocmească un atestat în baza căruia diploma de absolvire a învăţământului superior eliberată de Facultatea de Medicină - Universitatea din Priştina este recunoscută ca diplomă de licenţă în domeniul sănătate în România. Politi nu urmase cursurile în medicină la facultatea în cauză, diploma fiind falsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.