Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini anunţă că va propune un buget care nu va fi pe placul Bruxellesului

StudentVille
italia alegeri

Liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a cărui formaţiune de extremă dreapta a obţinut cel mai bun scor în cadrul coaliţiei de dreapta la alegerile parlamentare de duminică, a declarat vineri că va propune un proiect de buget care va fi 'opusul' a ceea ce doreşte Comisia Europeană, transmite AFP. 'În curând vom prezenta o propunere de buget (...) şi va opusul a ceea ce a cerut Bruxellesul', le-a declarat Salvini jurnaliştilor după o reuniune la Milano cu parlamentarii formaţiunii sale, conform Agerpres.

Salvini a mai afirmat că va fi 'adversarul' UE dacă aceasta doreşte austeritate. Guvernul italian de centru-stânga în exerciţiu a anunţat joi că nu va prezenta noile ţinte bugetare multianuale până la formarea unui nou cabinet, în urma alegerilor parlamentare de duminică. Consultările oficiale pentru formarea unei coaliţii nu au început încă.

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat miercuri că îl va sprijini pe Matteo Salvini în eforturile acestuia de a forma un guvern după recentele alegeri parlamentare din Italia. Cele patru partide din coaliţia de dreapta au convenit în timpul campaniei electorale ca liderul formaţiunii care obţine cele mai multe voturi să conducă noul guvern. Liga Nordului, condusă de Matteo Salvini, a obţinut 17% din voturi, devansând formaţiunea Forza Italia, a lui Berlusconi, care a obţinut numai 14% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.