Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini, ministrul de interne al Italiei și liderul partidului Liga Nordului, consideră că a fi numit 'populist' este un compliment

www.wikipedia.org
Matteo Salvini

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a declarat miercuri într-un interviu că a fi numit populist este un compliment și consideră că alegerile recente din Europa care au adus la putere partide de dreapta, anti-imigrație, sunt o dovadă clară că liberalismul a eșuat, relatează CNN, informează Mediafax.

„Termenul de populist este folosit ca insultă, dar pentru mine este un compliment”, a declarat Salvini într-un interviu pentru CNN. „Să îi asculți pe oameni, să fii un ministru care merge prin orașe, prin piețe, pe stadioane, la spitale, pentru mine este o necesitate și o plăcere”, a adăugat acesta.

Salvini consideră că există o lecție care trebuie învățată din Brexit și din alegerile recente din Italia și Austria, care au fost câștigate de populiști și partide de dreapta: „Oamenii vor identitate, securitate și locuri de muncă”.

Ministrul de Interne italian, liderul partidului Liga Nordului, a adoptat o poziție fermă în ceea ce privește imigrația de când a preluat postul. În ultimele săptămâni, acesta a închis porturile italiene pentru navele care au salvat migranți din Marea Mediterană și a provocat controverse cu decizia de a realiza un recensământ al romilor din Italia.

Vezi și: Nicola Sturgeon, premierul Scoției, consideră că Marea Britanie va organiza alegeri anticipate înaintea părăsirii Uniunii Europene

Acesta și-a criticat și omologii din Uniunea Europeană pentru că au eșuat în gestionarea problemei migranților. Salvini a declarat că Italia a realizat mai multe în ceea ce privește migrația în câteva luni, „decât lideriii europeni în ani întregi de discuții”.

De asemenea, ministrul de Interne italian l-a criticat și pe președintele Franței, Emmanuel Macron, care a caracterizat refuzul lui Salvini de a primi navele cu migranți ca fiind „cinic și iresponsabil”.

„Macron vorbește despre valori, dar nu știe de fapt ce sunt acelea valori, așadar nu are ce lecții să îi dea Italiei”, a declarat Salvini.

„Nu am obținut nimic niciodată folosind cuvinte frumoase. În ultima lună, cu acțiunile noastre de guvernare, am atras atenția. E clar că este nevoie de o politică diferită”, a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.