Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, consideră că Marea Britanie va organiza alegeri anticipate înaintea părăsirii Uniunii Europene

 Nicola Sturgeon

Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, și-a numit unul dintre principalii aliați într-o poziție de campanie electorală, deoarece crede că Marea Britanie va organiza alegeri anticipate înainte să părăsească Uniunea Europeană, relatează Reuters, informează Mediafax.

Partidul Național Scoțian (SNP) pro-independență condus de Nicola Sturgeon consideră că trebuie să fie pregătit pentru orice eventualitate, în contextul în care May, care conduce un partid și o țară profund divizate, se străduie să obțină o înțelegere cu Uniunea Europeană înainte ca țara să părăsească Blocul comunitar în 2019.

În încercarea de a-și pregăti partidul pentru posibilele alegeri anticipate, Sturgeon l-a numit pe ministrul Economiei, Keith Brown, într-o poziție de campanie electorală pentru partidul SNP, a declarat pentru BBC ministrul Educației, John Swinney.

Vezi și: Strategia de securitate maritimă a spațiului comunitar va fi modificată de Consiliul Uniunii Europene

SNP susține că trebuie să fie pregătit pentru posibilitatea unor alegeri anticipate în toamnă și să aibă timpul necesar pentru a-și expune argumentele în ceea ce privește independența, a adăugat Swinney.

Într-una dintre cele mai tumultoase perioade din punct de vedere politic din istorie, Marea Britanie a organizat patru alegeri majore: referendumul pentru independența Scoției din 2014, alegerile din Regatul Unit din 2015, referendumul pentru Brexit din 2016 și alegerile anticipate convocate de prim-ministrul Theresa May anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.