Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini o temperează pe soția lui Navalnîi: 'Lumină vor face judecătorii!'

theguardian.com
Matteo Salvini

"Cu greu reușesc să aflu ce se întâmplă în Italia, cum pot judeca ce s-a întâmplat în cealaltă parte a lumii? Înțeleg poziția soției lui Navalnîi, trebuie să se facă lumină. Dar vor clarifica medicii și judecătorii, nu noi", a spus vicepremierul italian Matteo Salvini, vorbind despre participarea Ligii la momentul de reculegere în stradă, la Roma, care a avut loc luni seară, în timpul căruia membrii partidului au fost huiduiți, informează Rador Radio România.

"Proteste împotriva Ligii din partea Stângii există în fiecare zi, despre TAV, despre podul deasupra Strâmtorii Messina, despre reforma fiscală și a justiției. Noi am ieșit în stradă să cerem claritate și încetarea tuturor conflictelor deschise. Toate prostiile despre legăturile cu Rusia au fost respinse, judecătorii au spus că nu există nimic", a spus Salvini, intervievat de radio Rtl 102.5.

Ţările europene convoacă diplomaţi ruşi din cauza morţii lui Navalnîi

O serie de guverne europene au convocat luni diplomaţi ruşi în urma morţii în închisoare a liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, potrivit AFP, arată News.ro.

Ministrul francez de externe, Stephane Sejourne, a declarat în timpul unei vizite în Argentina că ambasadorul Rusiei la Paris va fi convocat, în timp ce ministerul de externe al Norvegiei a emis o declaraţie în care a anunţat că îl cheamă pe diplomatul său rus de rang înalt "pentru o discuţie" despre moartea lui Navalny. "În cadrul conversaţiei, vor fi transmise opiniile norvegiene cu privire la responsabilitatea autorităţilor ruse pentru deces şi pentru facilitarea unei anchete transparente", a declarat Norvegia, adăugând că întâlnirea nu a avut încă loc, dar că va avea loc în scurt timp.

Aceasta a urmat anunţurilor similare făcute mai devreme luni de Finlanda, Germania, Lituania, Spania, Suedia şi Olanda, care au declarat că au convocat diplomaţi de la ambasadele ruseşti. Londra a făcut acelaşi lucru vineri seara.

Ministerul finlandez de externe a cerut pe X, fostul Twitter, ca Rusia "să elibereze toţi prizonierii politici", confirmând totodată că l-a chemat luni pe ambasador.

"Este teribil că Alexei Navalny a plătit preţul suprem pentru lupta sa pentru o Rusie liberă şi democratică", a postat pe X Hanke Bruins Slot, ministrul olandez de externe,

"Cerem cu tărie Rusiei să elibereze corpul lui Navalny familiei şi rudelor sale". Luni, ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a afirmat într-o declaraţie că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei şi a cerut Uniunii Europene să ia în considerare "un nou regim de sancţiuni care să vizeze represiunea internă din Rusia".

Vineri, ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares a declarat că Madridul "cere ca circumstanţele" morţii să fie clarificate.

Moartea

Moartea lui Navalny într-o închisoare izolată din Arctica, unde bărbatul de 47 de ani îşi ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce a supravieţuit unei otrăviri din 2020 pe care a pus-o pe seama Kremlinului, a fost anunţată vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.