Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Matteo Salvini se TEME de revolte precum cele din Franța și ia măsuri de precauție

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat vineri că bugetul Italiei pe 2019, care prevede creşterea cheltuielilor, motiv pentru care este contestat de Comisia Europeană, va preveni izbucnirea unor revolte ca cele din Franţa, relatează Reuters, informează Agerpres.

"Sunt câteva milioane de italieni uitaţi de care avem grijă, pentru ca ce se întâmplă în Franţa să nu se întâmple şi în Italia", a spus Salvini într-un interviu televizat. El este de asemenea ministru de interne şi liderul partidului de dreapta populist Liga.

Proiectul de buget prevede o creştere a deficitului la 2,4% din Produsul Intern Brut anul viitor, comparativ cu 1,8% în acest an.

Citește și: MĂCEL într-un club din Italia - Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți în urma unei busculade

Bruxelles a respins proiectul şi a cerut schimbări, spunând că încalcă angajamentele anterioare de reducere a împrumuturilor şi că nu va duce la diminuarea datoriei publice masive a Italiei.

Printre măsurile principale prevăzute de proiectul de buget al Italiei se numără reducerea vârstei de pensionare şi o nouă schemă de sprijinire a veniturilor persoanelor sărace, iar toate acestea vor costa statul 16 miliarde de euro.

Acest pachet va permite să se evite "haosul pe care îl vedem în Franţa de săptămâni, unde sărăcia socială, teama şi şomajul au blocat oraşe întregi", a spus Salvini la postul de televiziune Canale 5.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.