Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Max Verstappen, liderul la zi al Campionatului Mondial, este cel mai apreciat pilot de Formula 1 de către fani

www.formula1.com
Max Verstappen

Olandezul Max Verstappen, liderul la zi al Campionatului Mondial, este cel mai apreciat pilot de Formula 1 de către fani, fiind urmat de englezii Lando Norris şi Lewis Hamilton, potrivit unui sondaj în care McLaren este cea mai populară echipă, transmite AFP, citat de agerpres.

Verstappen (Red Bull), în vârstă de 24 de ani, are şase puncte avans în clasamentul piloţilor în faţa campionului mondial en titre, Hamilton (Mercedes), înaintea Marelui Premiu al Statelor Unite, programat duminică la Austin (Texas).

Olandezul a primit 14,4% din voturile celor 167.000 de fani din 187 de ţări, chestionaţi într-un sondaj de proporţii, realizat de institutul Nielsen Sports, la solicitarea Formulei 1.

Clasat pe primul loc la voturile fanilor olandezi, Verstappen este cel mai apreciat şi în Statele Unite şi Japonia, precum şi la categoria de vârstă 25-34 ani.

Al doilea clasat în acest sondaj este în mod surprinzător englezul Lando Norris (13,7%). Pilotul britanic de la McLaren este cel mai popular între tineri (16-24 ani) şi la femei, deşi nu a câştigat niciun Mare Premiu în Formula 1.

Hamilton, care a câştigat şapte titluri de campion mondial, dintre care ultimele patru din istoria Formulei 1, ocupă locul al treilea în sondaj, după ce a fost lider la ultima anchetă de opinie de acest tip, efectuată în 2017. Hamilton, care a primit atunci mai bine de 20% din sufragiile exprimate, a coborât acum la 13%, fanii săi rămânând în continuare britanicii, brazilienii şi canadienii.

La echipe, McLaren este cea mai apreciată, cu 29,5% din voturi, cu de două ori mai mult decât în 2017, obţinând jumătate din voturile publicului feminin. Echipa conduce în în toate regiunile lumii, cu excepţia zonei Asia-Pacific, care preferă echipa Red Bull, aflată pe locul secund în sondaj. Echipa austriacă este foarte populară în Olanda, de unde provine Verstappen, în Japonia, având în vedere că motoristul său este Honda, şi Mexic, patria celui de-al doilea său pilot, Sergio Perez.

Multă vreme preferată de fani, Ferrari este acum a treia, ajungând de la 32% din voturi în 2017, la 18% în 2021. ''Căluţul cabrat'' stă mai bine decât Mercedes, care ocupă doar locul al patrulea, cu 11,9% din voturi, faţă de 16,2% la precedenta anchetă.

La nivel global, Formula 1 şi-a crescut popularitatea în rândul tinerilor şi femeilor. Vârsta medie a scăzut la 32 de ani, faţă de 36 în 2017, iar participarea femeilor aproape că s-a dublat, ajungând la 18,3%. În plus, 34% din persoanele interogate au declarat că urmăresc Formula 1 de cel puţin cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.