Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mazăre e chemat la audieri

mazare

Aceasta solicită, prin intermediul unei petiţii, ca CNCD-ul „să investigheze, să constate şi să sancţioneze ca faptă de discriminare recent lansata campanie de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, Mamaia Style“.

Preşedintele CNCD a declarat că a stabilit data audierii primarului Radu Mazăre pentru luni, 23 iunie

Aşa cum se menţionează în petiţie, „această campanie, prin natura materialelor pe care le introduce în spaţiul public şi prin afirmaţiile publice ale promotorilor acesteia, lezează dreptul la demnitatea personală a femeilor şi periclitează în mod explicit dreptul la securitatea persoanei, promovând mesaje cu conţinut explicit misogin, ce încurajează şi promovează hărţuirea şi violenţa sexuală asupra femeilor drept atracţie turistică“.

În cazul în care plângerea se va adeveri, primarul Mazăre riscă o amendă contravenţională care, potrivit declaraţiilor lui Asztalos Csaba, preşedintele CNCD, „variază de la 2.000 la 100.000 de lei“. „Au fost chemate la audieri trei părţi: primarul Mazăre, Consiliul Local Constanţa şi Asociaţia Litoral Delta Dunării, dar nu sunt obligate să vină. Dacă nu vin, trebuie să transmită un punct de vedere. Este opţiunea lor, noi respectăm procedura“, a explicat Asztalos Csaba. Nu mai puţin important, preşedintele CNCD a menţionat că instituţia pe care o conduce poate rezolva petiţia chiar şi fără punctul de vedere al celor trei părţi.
Amintim că reacţia lui Radu Mazăre faţă de sesizarea CNCD cu privire la afirmaţiile sale a fost: „O să completez campania Mamaia Style punând-o pe femeia cu barbă şi o să pun şi doi bulani, ca să fie acoperite toate genurile, toate dorinţele“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.