Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MB: Susţinătorii "Brexit"-ului resping acordul lui Cameron, calificându-l un "contract nesemnat"

camera-comunelor-1 anglia

Principalii susţinători ai campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană au respins acordul de reformă al premierului David Cameron, calificându-l un document slab ce "nu are mai multă forţă decât un contract nesemnat", relatează agenţia DPA. 

"Acordul lui Dave nu are valoare mai mare decât hârtia pe care este scris", a declarat Nigel Farage, liderul partidului anti-UE UKIP (Partidul Independenţei Regatului Unit n.r.) într-o conferinţă la Londra. 

"Ne cer să rămânem într-o uniune ce seamănă acum cu o clădire care a luat foc". Dar "există o uşă de ieşire", a adăugat el. 

Potrivit lui Matthew Elliott, coordonatorul campaniei Vote Leave (Votaţi pentru ieşirea din UE), David Cameron "a făcut întotdeauna campanie pentru a rămâne în UE şi a cerut doar modificări minore". 

"El va declara acum victoria, dar este una fără nicio valoare: instanţele UE încă ne controlează frontierele şi legile, încă trimitem 350 de milioane de lire pe săptămână UE în loc de a cheltui aceşti bani aici pe priorităţile noastre, iar noi nu am luat înapoi nimic sub control", a adăugat el. 

"Crucial, acest acord nu este obligatoriu şi poate fi rupt de politicienii UE şi judecătorii nealeşi ai UE, aşa că nu va avea mai multă forţă decât un contract nesemnat", a insistat Elliott, adaugă DPA.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.