Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mbappe, cel mai tânăr jucător care a înscris 25 de goluri în Liga Campionilor

www.gsp.ro
Kylian Mbappe Franța

Atacantul francez Kylian Mbappe a devenit, la 22 de ani şi 80 de zile, cel mai tânăr jucător care reuşeşte să marcheze 25 de goluri în Liga Campionilor la fotbal, după ce a transformat un penalty în partida pe care echipa sa, Paris Saint-Germain, a încheiat-o la egalitate pe teren propriu, 1-1, cu FC Barcelona, miercuri seara, în manşa secundă a optimilor de finală din această competiţie, potrivit Agerpres.

Mbappe a deschis scorul în minutul 30 al jocului de pe Parc des Princes, detronându-l pe argentinianul Lionel Messi, starul Barcelonei, care a atins bona de 25 de goluri în Champions League la 22 de ani şi 286 de zile, conform statisticianului Opta. Aceasta a fost a şasea reuşită a francezului în actuala ediţie de Champions League.

Messi a înscris la rândul său în meciul de miercuri, printr-un şut spectaculos de la 30 m, restabilind egalitatea în minutul 37. Acesta a fost al 120-lea său gol în Liga Campionilor (al cincilea din acest sezon), argentinianul ocupând locul secund în ierarhia all-time a golgheterilor celei mai importante competiţii continentale intercluburi, după portughezul Cristiano Ronaldo (134 goluri).

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

Căpitanul Barcelonei putea realiza dubla la Paris, însă a ratat o lovitură de la 11 m acordată de arbitru în prelungirile primei reprize (45+3).

Barca nu a mai reuşit o nouă "remontada" în duelul cu PSG, ca în urmă cu patru ani, francezii calificându-se în sferturile de finală graţie victoriei cu 4-1 din meciul tur.

Marţi, tânărul internaţional norvegian Erling Haaland (20 ani), atacantul echipei Borussia Dortmund, autorul unei duble în remiza cu FC Sevilla (2-2), a ajuns la 20 de goluri marcate de la debutul său în Liga Campionilor, fiind fotbalistul care a atins cel mai rapid această bornă, după doar 14 meciuri.

Noua stea a fotbalului mondial a reuşit să înscrie 20 de goluri în Champions League cu zece meciuri mai puţin decât fostul deţinător al recordului, englezul Harry Kane (Tottenham Hotspur).

Jucătorul Borussiei Dortmund a mai realizat o premieră, fiind primul fotbalist care reuşeşte patru duble consecutive în Liga Campionilor. De la debutul actualei ediţii a competiţiei, Erling Haaland a marcat 10 goluri în şase partide disputate.

Clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor ediţia 2020-2021:
10 goluri: Haaland (Borussia Dortmund)
6 goluri: Morata (Juventus Torino), En-Nesyri (FC Sevilla), Giroud (Chelsea), Mbappe (PSG), Neymar (PSG), Rashford (Manchester United)
5 goluri: Mergim Berisha (RB Salzburg), Immobile (Lazio Roma), Messi (FC Barcelona), Sergio Oliveira (FC Porto), Plea (Borussia Moenchengladbach), Salah (FC Liverpool)
4 goluri: Benzema (Real Madrid), Federico Chiesa (Juventus), Cristiano Ronaldo (Juventus), Bruno Fernandes (Manchester United), Jota (Liverpool), Lewandowski (Bayern Munchen), Romelu Lukaku (Inter Milano), Ferran Torres (Manchester City)
3 goluri: Angelino (RB Leipzig), Braithwaite (Barcelona), Kingsley Coman (Bayern Munchen), Joaquin Correa (Lazio Roma), Ousmane Dembele (Barcelona), Felix (Atlético Madrid), Irfan Kahveci (Başakşehir), Kean (PSG), Mane (Liverpool), Anton Miranciuk (Lokomotiv Moscova), leroy Sane (Bayern Munchen), Vanaken (FC Bruges), Werner (Chelsea), Duvan Zapata (Atalanta Bergamo)

Clasamentul all-time al golgheterilor din Liga Campionilor (începând cu sezonul 1992-1993, fără tururi preliminare):
134 goluri: Cristiano Ronaldo (Portugalia/Manchester United, Real Madrid, Juventus Torino)
120 goluri: Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)
72 goluri: Robert Lewandowski (Polonia/Borussia Dortmund, Bayern Munchen)
71 goluri: Raul Gonzalez (Spania/Real Madrid, Schalke 04)
69 goluri: Karim Benzema (Franţa/Olympique Lyon, Real Madrid)
56 goluri: Ruud van Nistelrooy (Olanda/PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)
50 goluri: Thierry Henry (Franţa/AS, Monaco, Arsenal Londra, FC Barcelona)
48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (Suedia/Ajax Amsterdam, Juventus, Internazionale Milano, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United)
48 goluri: Andrei Şevcenko (Ucraina/Dinamo Kiev, AC Milan, Chelsea)
47 goluri: Thomas Muller (Germania/Bayern Munchen)
46 goluri: Filippo Inzaghi (Italia/Juventus Torino/AC Milan)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.