Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

McDonald's anunță schimbări! La ce renunță începând din luna septembrie

www.rd.com
mcdonalds

Paiele din plastic vor fi înlocuite cu obiecte similare din hârtie în toate restaurantele McDonald's din Marea Britanie şi Irlanda după o perioadă de testare încununată de succes, informează vineri Press Association, potrivit Agerpres.

Paiele din hârtie vor fi introduse în toate cele 1.361 de restaurante McDonald's din Marea Britanie şi Irlanda începând din luna septembrie, iar procesul de înlocuire va fi finalizat anul următor. 

Iniţiativa vine în urma presiunii din ce în ce mai mari asupra companiilor în vederea reducerii utilizării produselor din plastic în contextul îngrijorărilor privind poluarea cu plastic a oceanelor unde astfel de obiecte dăunează vieţuitoarelor sălbatice precum ţestoasele sau peştii. 

Guvernul britanic a prezentat recent planuri potrivit cărora paiele din plastic, baghetele pentru amestecat băuturi şi beţişoarele pentru urechi ar putea fi interzise la vânzare în Anglia în cadrul eforturilor de a reduce cantitatea de deşeuri care ajung în râuri şi oceane. 

Potrivit lanţului de restaurante, o perioadă de testare a paielor din hârtie s-a desfăşurat începând din luna aprilie în câteva dintre localurile sale, iar clienţii au reacţionat pozitiv la această schimbare, majoritatea salutând eforturile de protejare a mediului înconjurător. 

Printre alte companii care au anunţat că renunţă la paiele din plastic se numără Burger King, JD Wetherspoon, Costa Coffee, Pizza Express şi Wagamama.

Citește și: Andrew Weld Moore (Facebook): 70% din românii care au conturi pe Facebook sunt conectați și cumpără produse de la afaceri din afara țării

''Reflectând dezbaterea publică de amploare, clienţii noştri ne-au transmis că îşi doresc o schimbare în privinţa paielor, însă fără ca acest lucru să le afecteze experienţa în restaurante'', a declarat Paul Pomroy, director executiv al McDonald's pentru Marea Britanie şi Irlanda adăugând că în cursul ultimelor luni a lucrat ''îndeaproape cu partenerii furnizori'' pentru a găsi o soluţie optimă. 

''Planurile ambiţioase ale Guvernului, alături de dorinţa clară a clienţilor, au contribuit la accelerarea tranziţiei de la plastic şi sunt mândru că am reuşit să jucăm un rol în realizarea acestei schimbări societale'', a mai spus Pomroy. 

Alternative la paiele din plastic sunt în teste în Belgia, iar în mai multe restaurante din SUA, Franţa şi Norvegia vor începe perioade de testare a acestor produse. 

În unele zone din America Latină şi Malaezia, compania oferă paie doar la cerere, notează Press Association.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.