Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mecanicii de la metroul din Paris, protest spontat: un coleg este anchetat pentru un accident

railwaygazette.com
metrou paris

Mecanicii de la metroul din Paris au întrerupt vineri activitățile pentru a-și arăta solidaritatea față de un coleg care se confruntă cu o procedură judiciară. Acesta este anchetat deoarece o pasageră a murit în urma unui accident, potrivit BBC.

Femeia în vârstă de 40 de ani a murit sâmbăta trecută într-o stație de metrou. Ea a ieșit cu întârziere din vagon, iar ușa s-a închis prinzându-i haina. Femeia a fost târâtă de-a lungul peronului de trenul care a plecat din stație.

Colegii mecanicului implicat în accidentul mortal au fost furioși deoarece bărbatul a fost reținut în noaptea de joi spre vineri.

„Poliția a venit în forță pentru a-l ridica în fața soției și a copiilor săi traumatizați. Îl tratează ca pe un criminal”, a declarat Jean-Christophe Delprat, de la sindicatul Force Ouvrière (FO).

Mecanicul are o experiență de 15 ani și un cazier curat. El a fost testat pentru consumul de alcool și de droguri, dar rezultatul a fost negativ. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare.

Vineri dimineață, mecanicii de pe linia pe care s-a produs accidentul au oprit lucrul în semn de solidaritate cu colegul lor, care între timp a fost eliberat din arest. Protestul a ținut până vineri după-amiază.

La metroul parizian se înregistrează anual aproximativ 60 de decese, cele mai multe fiind sinucideri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.