Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mecanicii de locomotivă din Germania reiau greva, începând de joi

gara germania

Mecanicii de locomotivă din Germania vor lansa un nou val de greve, începând de joi dimineaţa, a declarat luni preşedintele Sindicatului mecanicilor de locomotivă (GDL), Claus Weselsky, adăugând că eşecul negocierilor salariale cu conducerea operatorului feroviar Deutsche Bahn (DB) nu a lăsat sindicatului altă opţiune decât greva, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"În primul rând, negocierile au eşuat. În al doilea rând, noi greve vor urma pe cale de consecinţă", a declarat Weselsky.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte transportul feroviar de pasageri, greva ar urma să înceapă joi dimineaţa la ora locală 2:00 am (1:00 GMT) şi va dura 35 de ore. În ceea ce priveşte transportul feroviar de marfă, oprirea lucrului va începe încă de miercuri seara, de la ora 18:00 pm.

Aceasta va fi a cincea grevă organizată de GDL în încercarea de a obţine salarii mai mari, care să compenseze efectele inflaţiei, precum şi pentru reducerea programului săptămânal de lucru, de la 38 până la 35 de ore, fără o diminuare a salariilor.

"Greva va dura 35 de ore, astfel încât toată lumea din ţară să înţeleagă despre ce vorbim: săptămâna de lucru de 35 de ore", a subliniat Weselsky.

Precedenta grevă la scară naţională a mecanicilor de locomotivă din Germania a avut loc la finele lunii ianuarie şi urma să fie cea mai lungă din istoria companiei Deutsche Bahn. Însă protestul a trebuit să se încheie prematur după ce încetinirea economiei germane a presat sindicatul GDL să revină la masa negocierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.