Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meci de la CM de handbal masculin anulat din cauza COVID-19

spania handbal

Meciul dintre selecţionatele Germaniei şi Capului Verde, care urma să se dispute duminică în cadrul Grupei A a Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, a fost anulat, echipei africane aflându-se în imposibilitatea de a alinia numărul minim de zece jucători impus de regulamentul competiţiei, după ce a înregistrat două noi cazuri de infectare cu Covid-19 în cadrul lotului său, informează EFE potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, Federaţia internaţională de handbal a decis să acorde victoria la masa verde reprezentativei Germaniei, cu scorul de 10-0.

Echipa Capului Verde, care s-a prezentat la turneul din Egipt cu doar 11 jucători, a fost învinsă vineri în meciul de debut, cu 34-27, de formaţiei Ungariei.

Doi dintre cei 11 componenţi ai "Rechinilor albaştri" au fost depistaţi pozitiv cu ocazia testelor PCR efectuate sâmbătă. Potrivit federaţiei din Capul Verde, ambii jucători au avut rezultate pozitive la începutul lunii ianuarie, însă, înainte de a face deplasarea în Egipt, au fost supuşi unor noi teste, care s-au dovedit negative.

Unul dintre cei doi handbalişti africani a fost retestat tot în cursul zilei de sâmbătă, rezultatul fiind de această dată negativ, însă nu a putut fi inclus în lotul pentru meciul cu Germania, deoarece regulamentul prevede că trebuie să prezinte două teste negative consecutive, într-un interval de 48 de ore.

Dacă rezultatul următorului test, programat luni, va fi negativ, jucătorul respectiv va putea fi convocat pentru următorul meci al Capului Verde, împotriva Uruguayului, care va avea loc marţi, în ultima zi din Grupa A, când este programată şi întâlnirea dintre Germania şi Ungaria.

Totodată, conform Federaţiei internaţionale de handbal, responsabilii delegaţiei Capului Verde au anunţat că vor convoca alţi jucători din ţara lor pentru meciul cu sud-americanii.

Partida dintre Germania şi Capul Verde este prima anulată din cauza Covid-19 la Campionatul Mondial din Egipt, care se desfăşoară fără spectatori şi de la care echipele Statelor Unite şi Cehiei s-au retras în ultimul moment, locul lor fiind luat de Elveţia şi Macedonia de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.