Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic din Arad DINAMITEAZĂ Ministerul Sănătății: Nelu Tătaru e SOMAT să își asume CLAR un tratament pentru coronavirus

https://www.desteptarea.ro/taxa-la-externare/
externare spital

Un medic din Arad îl somează pe ministrul Sănătății să își asume clar un protocol de tratament pentru coronavirus. Adrian Wiener, care este senator USR şi a revenit în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a profesa în timpul pandemiei, afirmă, într-un comunicat de presă remis miercuri, că în ultimele luni "s-au încercat succesiv diverse abordări terapeutice, unele empirice, altele bazate pe dovezi", dar "sunt multe informaţii, studii parţiale, comunicări intermediare legate de eficienţa acestor regimuri terapeutice", conform Agerpres.

Citește și: VIDEO Avocatul Poporului detonează altă BOMBĂ: 'Proiectul Guvernului privind starea de alertă este neconstituţional'

"Ca medic angajat direct în asistenţa medicală acordată pacienţilor cu COVID-19 în această perioadă, solicit asumarea unui protocol terapeutic, consolidat frecvent, periodic, ameliorat în funcţie de informaţiile şi experienţa altor ţări. E vorba de practica unitară optimă pentru toţi pacienţii cu COVID-19 în România, în condiţiile în care ultimul protocol asumat de Ministerul Sănătăţii a fost emis în 26 martie", arată Wiener.

Medicul arădean mai cere ministerului să spună dacă procedura împărţirii pacienţilor "în funcţie de 'vârsta de boală' are raţiune ştiinţifică, dacă există studii sau aserţiuni ştiinţifice care să o justifice".

"De multe ori presupune mutarea pacienţilor dintr-un salon în altul sau blocarea unor paturi în saloane cu pacienţi care se menţin pozitivi pentru o perioadă mai lungă", explică Adrian Wiener în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.