Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic ATI, despre controversele legate de Legea vaccinării: 'Cred că s-a creat o confuzie. Dacă proiectul va adoptat doar așa, va fi imposibil de aplicat'

medo.ro
Medic de familie

Medicul Radu Țincu a vorbit, luni seară, în emisiunea "Dosar de Politician", despre "Legea Vaccinării" și despre faptul că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va deveni obligatorie odată cu adoptarea proiectului legislativ.

"Cred că s-a creat o confuzie. Vaccinarea pentru COVID-19 care a fost luată în discuție și toată lumea a crezut că la ea se face referire, în mod evident nu va fi obligatorie. Acest lucru este recomandat inclusiv de către Comisia Europeană. Vaccinurile sunt noi, există această neîncredere a unei părți a populației în această tehnologie și contextul face ca vaccinarea să nu fie obligatorie", a spus medicul.

Simona Halep și-a aflat următoarea adversară - Cu cine va juca dacă trece de Serena Williams

"Sunt alte epidemii care pot să apară și textul legi la acestea face referire. Într-o situație aparte, cum ar fi o comunitate în care apar cazuri de rujeolă, de gripă sezonieră, în contextul în care există vaccinare și o schemă de vaccinare asumată, în acele condiții se poate impune vaccinarea obligatorie. Marea temere a populației este că după ce această lege va fi adoptată, oamenii vor fi forțați să se vaccineze. Dincolo de textul legii, eu sunt convins că trebuie specificat, este un termen mult prea larg nu poate să rămână că “în condiții de pandemie, vaccinarea rămâne obligatorie”. Putem avea pandemii cu virusuri care nu sunt mortale, au mortalitate mică sau putem avea pandemii cu virusuri letale, unde fără vaccinare oamenii vor muri decimați. Cred că textul legii va fi însoțit și de norme metodologice, în care să se explice amănunțit cum se realizează această vaccinare. Dacă va adoptat doar așa, va fi imposibil de aplicat, pentru că este atât de general încât nimeni nu va putea să-l aplice în realitate", a declarat Radu Țincu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.