Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic: Bebelușul din Bacău, cu suspiciune de coronavirus, este în stare bună

observator.tv
bebelus

Bebelușul din Bacău, cu suspiciune de coronavirus, după ce a călătorit cu familia în Veneto, Italia, este în stare bună, a declarat, joi seara,directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu. Testul rapid de gripă a ieșit negativ, iar probele pentru coronavirus au fost trimise la Iași.

Directorul medical al Spitalului din Bacău, Ioana Raluca Dinu, a declarat, joi, presei, că băiețelul de 9 luni era răcit înainte de a pleca împreună cu familia în Veneto, Italia. La întoarcere, bebelușul tușea și îi curgea nasul, astfel că mama a anunțat autoritățile, iar DSP a ridicat suspiciunea de coronavirus.

Citește și: BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

„La Spitalul Județean de Urgență Bacău, secția Boli Infecțioase Copii, s-a prezentat cu ambulanță specială, cu izoleta, un copil de sex masculin, în vârstă de 9 luni, însoțit de mama acestuia. Băiețelul și familia s-au întors din Italia, din regiunea Veneto, în urmă cu două zilei. Din afirmațiile mamei, copilul a prezentat febră în urmă cu o săptămână, un singur episod febril, ulterior devenind afebril, iar de atunci și âpână în prezent, tuse seacă rară și rinoree. Mama s-a izolat la domiciliu, a anunțat medicul de familie care a luat legătura cu membrii DSP, iar aceștia au decis ridicarea suspiciunii de coronavirus și transportul pacientului și a mamei la Spitalul Județean de Urgență Bacău, la Secția de Boli Infecțioase Copii, în spațiul special amenajat pentru această situație, adică un spațiu de izolare, cu intrare și grup sanitar propriu”, a spus Dinu.

Directorul medical spune că medicii au informat-o că atunci când a ajuns la spital copilul nu mai avea febră, era echilibrat respirator și se putea alimenta.

„S-a efectuat test rapid de gripă care a fost negativ și de asemenea s-au recoltat pe medii de cultură două medii, unul pentru test de gripă și unul pentru coronavirus. Cele două probe au plecat cu o mașină desemnată de spital spre Iași. Testul pentru coronavirus va fi prelucrat și va ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” iar testul cu mediul de cultură pentru gripă la Institutul de Sănătate Publică din Iași”, a mai spus Dinu.

În prezent, micuțul primește doar tratament simptomatic și, la nevoie, antitermice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.