Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Peste 3.000 de cetățeni din Italia au intrat în România în ultimele 24 de ore (oficial)

populatie

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, în ședința de Guvern, că în ultimele 24 de ore au intrat în România peste 3.200 de cetăţeni din Italia. “În ultimele 24 de ore, pe intrările în ţară, pe cele 14 cu Ungaria, 7 cu Serbia şi cele 16 aeroporturi au intrat 3.210 cetăţeni din Italia”, a spus Vela.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut controale stricte. „Cereţi Poliţiei de Frontieră să ceară mai ales celor care vin cu maşini personale actele din Italia pentru a identifica cu precizie dacă vin din zonele de focar sau nu. Aşa e complicat să îi bagi în izolare pe nişte oameni care vin alte zone. Am înţeles că au fost băgaţi în izolare nişte oamenii care veneau din zone care nu aveau legătură. Aici trebuie să le explicăm că este în interesul lor să prezinte aceste acte ca să putem să luăm cele mai potrivite măsuri”, i-a spus Orban lui Vela.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode să obţină informaţii legale de listele de pasageri de pe cursele aeriene şi cele de cale ferată. “Domnule ministru al Transporturilor, trebuie să obţinem imediat informaţii legate de listele de pasageri de pe cursele aeriene, de pe cursele de cale ferată. Şi dacă şeful autorităţii nu răspunde la telefon, să-l daţi afară instant”, a spus Orban. Ministrul Transporturilor a completat: “Nu se pune problema, trebuie să răspundă toţi la solicitările noastre”.

Bode a spus că în România vin zilnic aproximativ 80 de mii de cetăţeni.

“În România vin zilnic aproximativ 80 de mii de cetăţeni, structura de schimbă de la o zi la alta. Structura dinainte de a apărarea acestă situaţie în Italia era 45.000 pe calea aerului şi 35.000 pe cale terestră. Indiferent de modul de transport pe care îl aleg aş vrea să transmitem mesaj cât se poate de clar cetăţenilor că acţionăm indiferent de modul de transport pe fiecare mod de transport în scopul de a asigura toate condiţiile astfel încât niciun cetăţean să nu se îmbolnăvească, nici un cetăţean care alege să vină în România pe calea aerului sau cu trenul să nu contacteze acest virus în avion, în aeroport sau în tren”, a spus ministrul Transporturilor.

Astfel, el a menţionat că au fost realizate culoare speciale de debarcare în aeroporturi pentru cursele care vin din zonele unde există focar de coronavirus, au fost realizate locuri special amenajate pentru completarea formularelor şi benzi dedicate pentru bagajele călătorilor care vin din zone afectate.

Citește și: Echipa lui Florin Cîțu: cine vine, cine pleacă / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.