Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic chirurg de la Spitalul Universitar din Capitală: Mulți oameni ignoră sau amână vizita la medic în cazul bolilor lor

stiripesurse.ro
medicina muncii consultare

Medicul Cătălin Badiu, chirurg cardio-vascular la Spitalul Universitar din Capitală, afirmă că în ultima perioadă chirurgia cardio-vasculară a avansat foarte mult, atât la nivel mondial, cât şi în România, el subliniind însă că România continuă să aibă o problemă legată de prevenţie în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei. ”Sunt foarte mulţi oameni care nu sunt interesaţi sau foarte târziu sunt interesaţi de boala de care suferă, de multe ori merg foarte târziu sau prea târziu la medic”, constată chirurgul.

 

Cătălin Badiu, chirurg cardio-vascular, afirmă că, deşi bolile cardio-vasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în Europa şi în România, mulţi dintre români nu sunt interesaţi de ideea de prevenţie a afecţiunilor medicale, potrivit news.ro.

”E datoria noastră să discutăm cu pacienţii şi în general cu populaţia să explicăm că trebuie să facă controale regulate, să se adreseze unui medici de specialitate atunci când apar probleme. O concluzie pozitivă este că nu e în zadar faptul că noi vorbim despre diferite forme de tratament, despre cât de mult sau puţin invaziv trebuie tratată o boală. (...) Astăzi, am ajuns în situaţia în care pacienţii întreabă, lucrurile s-au schimbat. Din păcate, ce s-a schimbat foarte puţin este în prevenţie, în educaţia sanitară a populaţiei, sunt foarte mulţi oameni care nu sunt interesaţi sau foarte târziu sunt interesaţi de boala de care suferă, de multe ori merg foarte târziu sau prea târziu la medic sau la medic de specialitate şi ajung să ne fi prezentaţi nouă pentru operaţie când boala este foarte gravă, lucru care nu face neapărat imposibilă operaţia, dar creşte semnificativ riscurile. Aici mai avem de lucrat şi sper, într-o bună zi, să fim în situaţia în care să vedem pacienţii în perioada optimă pentru operaţie şi nu prea târziu”, a declarat Cătălin Badiu luni seară, la Medika Tv.

Conform lui Badiu, chirurgia cardio-vasculară ”este o specialitate foarte dificilă şi, din păcate, de multe ori nu mai este la fel de atractivă pentru medicii tineri”.

”Chirurgia cardio-vasculară este o specialitate care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii zece şi cinci ani în România, este o specialitate care funcţionează la nivelul la care trebuie să funcţioneze o astfel de specialitate în vremurile noastre. Un lucru pe care l-am dezvoltat şi aşa ceva există numai în Spitalul Universitar din Bucureşti, în România, este chirurgia cardiacă total endoscopică”, a spus medicul.

El a explicat că cei mai mulţi dintre pacienţii care trec prin astfel de intervenţii ”extrem de puţin invazive” revin la activităţile lor normale în două-trei săptămâni, spre deosebire de pacienţii supuşi intervenţii clasice pe cord, la care recuperarea durează şi două luni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.