Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic: 'Copilul salvat din puț are încă probleme respiratorii'

www.agerpres.ro
copil căzut în puț Teleorman

Starea copilului din Teleorman salvat din puț se menține critică până când se rezolvă problemele pulmonare, iar în cursul zilei de vineri va fi consultat neurologic, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Grigore Alexandrescu'', medicul Raluca Alexandru.

"Vestea bună este că micuțul a putut fi detubat în cursul serii de ieri. Asta înseamnă că a răspuns tratamentului aplicat. Acum, pulmonar nu putem să spunem că este foarte bine, are încă probleme respiratorii, dar respiră spontan și cu măscuță de oxigen. Este în continuare pe mască de oxigen. S-a trezit, a plâns. Privește. Să sperăm că după un consult neurologic, care va fi făcut în cursul zilei de astăzi, să avem și un rezultat pozitiv din punct de vedere neurologic", a spus medicul, potrivit Agerpres.

Citește și: Mafia politică din spatele campaniei pro-vaccinare. Ce li se ascunde românilor

Ea a precizat însă că nu se poate spune că minorul este în afara oricărui pericol.

"Faptul că a răspuns totuși în câteva zile să sperăm că va merge în continuare mai spre bine, dar nu putem spune că gata, este în afara oricărui pericol. El este în continuare în Terapie Intensivă, este supravegheat de către colegii noștri de la Terapie Intensivă. Vor ajusta tratamentul în funcție de starea lui. Starea critică se menține până când el se rezolvă pulmonar, până când el va fi mai bine pulmonar. Deocamdată are încă probleme respiratorii. Adică este exact ca un copil pe care nu îl auzi că respiră frumos. El respiră oarecum mai greu", a mai spus purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Referindu-se la analize, Raluca Alexandru a arătat că micuțul de un an și opt luni nu are probleme majore din acest punct de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.