Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic craiovean a luat poziție după scandalul pacienților sub acoperire: 'Singurul rezultat, adversitate din partea oamenilor'

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Un doctor din Craiova a adresat, miercuri, o petiție Colegiului Medicilor, prin care se cere acestui organism să ia poziție cu privire la măsura luată de Ministerul Sănătății de a trimite pacienți sub acoperire în spitale. Doctorul consideră că s-au adus prejudicii de imagine corpului medical, informează MEDIAFAX.

Medicul Livia Davidescu din Craiova a reacționat după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că a trimis în unităţile sanitare „pacienţi sub acoperire” pentru a descoperi neregulile din spitale.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’ ,

Medicul spune că până acum acţiunea Ministerul Sănătăţii nu a avut rezultate. „Important este că această campanie este total ineficientă şi nu a depistat niciun medic care a luat şpagă în trei săptămâni. Doar a adus prejudicii corpului medical. Ne simţim neapreciaţi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Livia Davidescu.

Doctorul din Craiova a adresat o petiție Colegiului Medicilor, prin care cere acestui organism să reacționeze față de această măsură a Ministerului.

„Petiţia a fost formulată de mine în această dimineaţă şi sunt 125 de semnatari în doar câteva ore. Colegiul Medicilor prin statut este cel ce apără demnitatea profesiei de medic. Este interfaţa dintre medici şi societate, dintre medici şi autorităţile naţionale şi internaţionale. Colegiul Medicilor este îndeptăţit să ne apere, instituţional. Şi să creeze cadrul desfășurării unei activităţi medicale optime, nu într-un climat total nefavoravil, încărcat de tensiune socială, ca acum. Are jurişti care trebuie sa spună Ministerului Sănătăţii că acţiunea încalcă principiile legalității", a mai precizat medicul Livia Davidescu.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

În petiția adresată Colegiul Medicilor se arată că singurul rezultat al acțiunii „pacienți sub acoperire” este creșterea adversiunii populației față de medici.

„În aceste zile, Ministrul Sănătăţii iniţiază acţiuni anti-corupţie în sectorul sanitar, prin introducerea de pacienţi acoperiţi care să depisteze persoanele care condiţionează actul medical. Principiul este unul corect, dar modul de operare încalcă însă Noul Cod de Procedură Penală, respectiv art.101, alin.3. În acest context, demersul anti-corupţie este pus serios sub semnul întrebării, tocmai de către cei îndreptăţiti să apere legalitatea, fiind perfect inutil, dovadă faptul că în cele 3 săptămâni de când a fost implementat nu a generat niciun rezultat legal, nefiind făcut public nicio inculpare a vreunui medic pentru infracţiuni de corupţie. Singurul rezultat palpabil, pe care îl resimţim cu toţii este o adversitate crescută din partea populaţiei, care ne priveşte acum în lumina sugerată de Ministerul Sănătăţii, aceea a unui corp profesional profund corupt, având o singură motivaţie, cea obţinerii de avantaje materiale”, scrie în petiția adresată Colegiului Medicilor.

Potrivit acesteia, prejudiciul de imagine pe care această măsură îl aduce corpului medical este „incomensurabil”, iar impactul pe termen lung este imposibil de calculat: „Pe termen scurt vă aducem la cunoștinţă faptul că agresiunile asupra corpului medical au crescut exponențial, iar în foarte multe situaţii actul medical se desfăşoară sub teroare, mai cu seamă în serviciile de gardă, sufocate de fluxul enorm de pacienţi ce se prezintă în camerele de gardă!”.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Inițiatoarea petiției cere Colegiului Medicilor să reacționeze la măsura lansată de Ministerul Sănătății. „Cerem imperios preşedintelui CMR, domnului Doctor Borcean, poziţionarea urgentă şi fără echivoc vis a vis de abuzurile la care suntem supuşi! Lipsa sa de reacţie încurajează aceste abuzuri, iar neexercitarea atribuțiilor sale vulnerabilizează ireversibil breasla”, se mai arată în petiție.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că măsura care vizează trimiterea unor „pacienți sub acoperire” în spitale „nu este o vânătoare de vrăjitoare”. Aceasta va funcționa ca o analiză în urma căreia, dacă se vor găsi nereguli, se va întocmi un raport înaintat spitalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.