Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic de gardă la UPU Craiova, amenințat de tatăl unui copil bolnav: Jandarmii au intervenit

Monitorul de Cluj
concediu medical

Jandarmii Grupării Mobile Craiova au intervenit în noaptea de miercuri spre joi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, după ce un medic a fost amenințat de tatăl unui copil ajuns la urgențe, anunță MEDIAFAX.

Doctoriţa care a chemat jandarmii a reclamat faptul că tatăl unui copil ajuns la urgenţă a intrat în zona de consultaţii şi a ameninţat-o.

Citește și: SURSE Gheorghe Dincă pregătește BOMBA pentru audierile DIICOT: pe cine va da vina pentru moartea Luizei Melencu

„În jurul orei trei, în Unitatea de Primiri Urgenţe a avut loc un incident în urma căruia unul dintre medicii de gardă de aici a fost agresat verbal de către aparţinătorii unui pacient. Incidentul a fost aplanat” a declarat Mădălina Ispas, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, bărbatul se afla în zona de consultaţii şi a refuzat să meargă în sala de aşteptare.

„Un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a fost solicitat de o doctoriţă deoarece un bărbat se afla într-un loc nepermis aparţinătorilor. Jandarmii au intervenit şi, dialogând cu acesta, l-au invitat în sala de aşteptare şi, totodată i-au adus la cunoştinţă că, în caz contrar, va suporta consecinţele legale. Acesta s-a conformat”, a spus Iulia Pînzariu, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Cazul nu este însă singular. Medicii de la UPU spun că astfel de incidente au loc zilnic.

Citește și: Ministrul Muncii revine cu noi detalii despre creșterea vârstei de pensionare: 'Suntem departe de a lua o decizie!'

„Sunt multe, foarte multe cazuri de agresiune fizică şi verbală asupra personalului medical din UPU. Şi multe nici nu vor fi vreodată raportate pentru că personalul medical deja s-a învăţat şi limita lui de suportabilitate s-a tot urcat. Am zis ok, aşa e în urgenţă. M-a înjurat, era de un nivel cultural... M-a mai înjurat încă unul, şi încă unul... aşa că anumite agresiuni nu vor mai fi cuantificate. Dar ele vor fi resimţite şi puse undeva în backgroundul subconştient şi vor accentua nemulţumirea faţă de propria profesie şi dorinţa de a pleca din departament şi dorinţa de a renunţa la specialitate, pentru că este o specialitate, în altă parte, unde pacienţii se poartă frumos cu doctorii”, a declarat Luciana Rotaru, şeful UPU Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.