Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic de la Medlife, în izolare la domiciliu după ce o pacientă a fost confirmată cu COVID-19: 'Îmi încurajez colegii să urmeze aceeași cale'

www.wall-street.com
medlife

Psihiatrul Gabriel Diaconu a decis să se izoleze la domiciliu după ce o pacientă internată la Maternitatea MedLife Griviţa a fost confirmată cu coronavirus. Anunțul a fost făcut pe Facebook:

„Informare publică:

Aseară târziu o pacientă care a născut la spitalul Life Memorial/ Medlife Grivița a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Pacienta se află în stare bună, și simptomele ei sunt în remisie.

Pe de altă parte, din cauza LIPSEI testelor, ea a avut statutul de suspect în ultima săptămână, cât timp a fost internată la Medlife. Asta înseamnă că, până la proba contrarie, tot personalul medical/ paramedical Medlife Grivița a fost expus răspândirii comunitare a virusului.

Printre care mă număr și eu, ca medic psihiatru al clinicii.

Un fost șef de stat din Europa s-a infectat cu COVID-19

La acest moment așteptăm decizia de a fi testați pentru Covid-19. Eu sunt asimptomatic, ca și majoritatea colegilor mei, și șansele sunt foarte mici să fi venit în contact cu patogenul.

În ultimele săptămâni pacienții mei au observat că am redus drastic fluxul de consultații, am implementat măsuri severe de igienă, nu am strâns mâna cu nimeni, mi-am spălat/ dezinfectat mâinile cu apă, săpun și apoi biocid înainte și după fiecare consultație.

Cu toate acestea, există o fereastră mică de nebănuință pe care nu vreau să o las deschisă, câtuși de puțin.

Este motivul pentru care, începând de astăzi, 24 martie, 2020, am luat decizia de auto-izolare la domiciliu, atât eu cât și familia mea. Voi continua activitatea în regim remote, online, telefon, dar și messenging. Avem atâtea lucruri de făcut.

Consider că aceasta este atitudinea înțeleaptă, matură dpdv medical. Îmi încurajez colegii medici să urmeze aceeași cale”, este postarea lui Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.