Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic de la Spitalul Matei Balș dă fiori românilor: Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în perioada Paştelui

DW
Coronavirus COVID-19

Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în perioada Paştelui. sfârşitul lunii mai, începutul lunii aprilie. Simulările matematice dau cifre între 10.000 şi 20.000 de cazuri, a declarat la „Marius Tucă Show” medicul Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Insstitutului Matei Balș, anunță MEDIAFAX.

„Avem 30 de cazuri la Matei Balş. Doi sunt în stare gravă, dar nu sunt intubaţi. Cei 30 stau cuminţi în spital, îşi fac tratamentul, azi am externat doi”, a adăugat medicul.

Citește și: Un pacient cu Covid-19 internat la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală a refuzat să poarte mască, tușind spre cadrele medicale

Cătălin Apostolescu i-a sfatuit pe români să stea realmente acasă. „Nu să considere acest stat acasă ca o vacanţă, să se ducă la mall, la prieteni. Să ne spălăm pe mâini cât de des posibil, mai ales când venim de afară. Dacă ştim că suntem răciţi, să purtăm mască. Şi să evităm aglomeraţiile nenecesare”.

În privința echipamentelor de protecţie, Apostolescu spune că nu stăm bine din niciun punct de vedere. „România este o ţară mică, nu are producători de echipamente de protecţie şi totul trebuie importat. Nicăieri nu există suficiente echipamente de protecţie. Şi medicii din Italia sau Franţa se plâng de acest lucru. Şi din partea personalului medical există o dorinţă compulsivă de a se supra-proteja”.

Simptomele bolii sunt febră, dureri în gât, tuse seacă şi tulburări digestive - diaree, iar în prezent sunt doar propuneri de tratament, medicamente care au arătat că au ceva eficienţă, dar niciunul nu este tratament standard. Rata mortalității este 3%, care nu este chiar mică, „este o mortalitate mare”. „3% e mortalitate overall, la segmentul de peste 75 de ani acolo mortalitatea este mai mare”.

Citește și: Gigi Becali, tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Donație impresionantă și pentru ‘Matei Balș’

Apostolescu spune despre coronavirus că este un virus normal. „Vrea să trăiască el şi să îşi pregătească nişte descendenţi puternici. Este o fiinţă vie care vrea să se adapteze la un mediu nou. Omul este un mediu nou pentru el. Pe de altă parte, organismul nostru se trezeşte cu un intrus despre care nu are nicio informaţie”.

În România există 2.000 de paturi la terapie intensivă cu ventilare mecanică, în toată România. „Dacă numărul va fi mai mare, vor fi alese doar cazurile cu şanse de a supravieţui dintre cazurile grave”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.