Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic, despre sănătatea orală în România: Dacă ne comparăm cu Europa, suntem undeva prin coadă, mai ales în ceea ce priveşte profilaxia

Pinterest
dentist stomatologie

Profesorul Mihai Juncar afirmă că, în ceea ce priveşte sănătatea orală, România are de recuperat prin comparaţie cu statele din vestul Europei. În schimb, prin comparaţie cu alte zone, cum ar fi Africa sau unele părţi ale Asiei, România se ”poate lăuda” din acest punct de vedere.

”Dacă ne comparăm cu Europa, suntem undeva prin coadă, mai ales în ceea ce priveşte profilaxia. Dacă ne comparăm cu alte zone, stăm bine. (...) Dacă ne comparăm cu lumea spre care mergem, nu suntem chiar grozav. Dacă ne comparăm cu altă parte a globului, ne putem lăuda”, a afirmat, miercuri seară, la Medika Tv, medicul Mihai Juncar.
În ceea ce priveşte sănătatea orală, medicul a spus că este ”destul de greu de definit”, această noţiune incluzând nu doar dinţii, ci şi ţesuturile moi sau oasele maxilare.
Prevenţia în domeniul sănătăţii orale se face în mai multe moduri. În primul rând, este important ca o persoană să aibă toţi dinţii, a explicat medicul. Studii făcute la pacienţi diabetici arată că incapacitatea de a mastica eficient duce la o agravare a dezechilibrului glicemic din cauză că, pe fondul lipsei unora dintre dinţi, se pot schimba obiceiurile alimentare. Pe de altă parte, în lipsa unor dinţi oasele maxilarului se retrag, iar dinţii rămaşi se înclină.
El a subliniat importanţa igienei orale, arătând că sunt studii care au dovedit că poate exista o legătură între igiena orală şi apariţia cancerului la nivel bucal.
Medicul a explicat că afecţiunea cea mai frecventă în domeniul sănătăţii orale este caria dentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.