Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medic israelian din România deplânge soarta colegilor din Gaza: în timp ce salva oameni răniţi, a primit şi trupul fără viaţă al propriului copil

Facebook
Amin Zahra

Medic israelian din România deplânge soarta colegilor din Gaza: în timp ce salva oameni răniţi, a primit şi trupul fără viaţă al propriului copil

Un medic israelian stabilit în România vorbeşte, luni seară, despre medici din Fâşia Gaza care, în timp ce salvau vieţi, au aflat vestea morţii unor rude dragi sau chiar au primit trupurile copiilor decedaţi. ”Am văzut medici îngenuncheaţi de durerea propriei neputinţe”, a transmis medicul.

”Ieri, un medic din Gaza, în timp ce salva oameni răniţi în bombardamente, a primit şi trupul fără viatţă al propriului copil. Astăzi, un alt medic, a primit vestea că tatăl şi fratele şi-au pierdut viaţa în bombardamente. Suntem medici şi am fost pregătiţi pentru a salva vieţi, însă nimeni nu ne-a pregătit să suportam durerea de a nu putea salva viaţa celor dragi”, a scris, luni seară, pe Facebook, medicul Amin Zahra, originar din Israel şi care în prezent lucrează la Braşov.

Amin Zahra se referă la medici înghenunghiaţi de neputinţă

”Suntem medici şi am fost învăţaţi sa avem respect pentru viata, sa fim puternici, sa nu stam în genunchi în fata morţii, dar în ultimele zile am văzut medici ingenunchiaţi de durerea propriei neputinţe, medici pentru care singurele mijloace de a salva oameni mai sunt cele doua mâini şi cunoştinţele acumulate”, a mai scris medicul.

Acesta se referă la condiţiile din Fâşia Gaza: ”În Gaza nu e apă, nu e curent electric, nu e mâncare, iar civilizaţia pare ca s-a stins într-o bezna adâncă, din care, ca un ecou, se înalţă doar strigătele disperate ale mamelor ce îşi plâng copiii”.

Israelul vrea să anihileze mişcarea Hamas, care conduce Gaza, după ce luptătorii acesteia au pătruns peste bariera de securitate care înconjoară enclava, la 7 octombrie, ucigând 1.300 de israelieni, în principal civili, în cea mai sângeroasă zi din istoria de 75 de ani a Israelului.

Israelul a supus Gaza, unde locuiesc 2,3 milioane de palestinieni, unei blocade totale şi a bombardat-o cu atacuri aeriene fără precedent, fiind de aşteptat să lanseze şi un atac terestru.

Autorităţile din Gaza spun că cel puţin 2.750 de persoane au fost ucise acolo, inclusiv mulţi civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.