Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici din linia întâi a luptei cu noul coronavirus, cetățeni de onoare ai Capitalei

medic chirurg bisturiu operatie

Medicii Simin Aysel Florescu, Emilian Ioan Imbri, de la Spitalul Victor Babeș și Sorin Petrea, de la Institutul Național Matei Balș au devenit cetățeni de onoare ai Capitalei, potrivit unui proiect inițiat de primarul Gabriela Firea, pentru modul în care au luptat în linia întâi împotriva COVID-19, potrivit Mediafax, potrivit Mediafax.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Bucureștiului pentru conf. dr. Simin Aysel Florescu, dr. Emilian Ioan Imbri și domnului dr. Sorin Petrea.

„Ne arătăm aprecierea față de câțiva medici excepționali care au luptat și luptă în continuare în prima linie pentru a salva viețile celor infectați și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Este vorba despre doamna doctor Simin Aysel Florescu, medic specialist boli infecțioase, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, domnul doctor Emilian Ioan Imbri, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș si domnul doctor Sorin Petrea, director medical al Institutului Național de Boli Infecțioase prof. dr. Matei Balș”, a spus primarul general Gabriela Firea, inițiatorul proiectului.

Ludovic Orban anunţă alocarea unor 'sume fără precedent' pentru sectorul de investiţii şi infrastructură, din mijlocul autostrăzii Comarnic-Braşov

Potrivit proiectului aprobat de CGMB, în perioada pandemiei, dr. Simin Aysel Florescu a depus eforturi susținute, alături de managerul Spitalului Victor Babeș, pentru a asigura eficiența celor 30 de echipe formate din medici, asistente medicale și infirmiere, care au stat în spital 24 de ore din 24 timp de câte două săptămâni și se implică în continuare în organizarea acestor echipe pentru rezultate maxime.

Dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, a coordonat, în perioada stării de alertă și a stării de urgență, echipele medicale de la Spitalul Victor Babeș și a creat condițiile optime de lucru pentru acestea, amenajând un centru de carantină pus la dispoziție de Primăria Capitalei pentru personalul medical care a ales să se autoizoleze și să se dedice în exclusivitate meseriei.

La rândul său, dr. Sorin Petrea s-a implicat activ, în contextul pandemiei de Covid-19, în studierea și vindecarea pacienților diagnosticați cu acest virus, alături de echipa condusă de prof. dr. Streinu Cercel la Institutul Matei Balș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.