Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii au aflat legătura dintre sistemul imunitar și depresie: E o strategie!

Adevarul
automedicatie boala bolnav raceala

Sistemul imunitar ne face să ne simțim rău din toate punctele de vedere când suntem bolnavi. De ce? Pentru că eliberează citokine proinflamatorii care ajung la creier și modifică activitatea acestuia. Acestea ne fac să ne simțim obosiți, fără energie, lipsiți de concentrare, singuri și chiar anxioși sau deprimați. Este o strategie a sistemului imunitar pentru a ne proteja și pentru a ne ajuta să ne odihnim și să ne recuperăm mai rapid.

Citokinele proinflamatorii sunt proteine care sunt produse de celulele imunitare pentru a comunica între ele. Acestea joacă un rol important în răspunsul inflamator, care este mecanismul prin care organismul nostru se luptă cu infecțiile.

În timpul unei infecții, citokinele proinflamatorii sunt eliberate în tot corpul. Unele dintre acestea ajung și la creier, unde pot modifica activitatea acestuia.

Aceste modificări pot duce la o serie de simptome, inclusiv oboseală, lipsă de energie, lipsă de concentrare, senzație de singurătate, anxietate și depresie, după cum explică un articol publicat în The Conversation.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.