Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii au deconectat-o de la aparate pe micuța Indi Gregory, în ciuda opoziției părinților

Medicii au deconectat aparatele care o țineau în viață pe Indi Gregory, în vârstă de opt luni, fetița din Marea Britanie afectată de o boală incurabilă.

Fetița a fost dusă la un centru de îngrijire paliativă.

Oprirea aparatelor presupune o procedură de însoțire treptată a fetiței până la moarte, care ar putea avea loc în câteva ore sau în câteva zile, în funcție de modul în care va reacționa organismul ei. Pentru Alfie Evans, aflat în centrul unei întâmplări aproape identice în 2018, au fost necesare 5 zile întregi.

După o lungă bătălie juridică și politică între Marea Britanie și Italia, soarta micuței Indi Gregory a fost decisă: a pune capăt definitiv vieții fetiței engleze de 8 luni, care suferă de o patologie mitocondrială foarte gravă, decretată ca fiind în fază terminală de către medicii de la Queen's Medical Centre din Nottingham și de către judecătorii britanici, notează tg24.sky.it.

Opoziția energică a părinților, Dean Gregory și Claire Staniforth, a fost inutilă.

Într-un tweet, avocata Simone Pillon, din partea echipei juridice a familiei Gregory, a scris: Indi Gregory "pentru moment a supraviețuit extubației și respiră cu o mască. Protocolul stipulează că alimentarea cu oxigen este limitată în timp. Acesta prevede, de asemenea, suspendarea tratamentului și interzicerea resuscitării în caz de criză”.

Interesul superior al copilului

În octombrie, Înalta Curte din Anglia a decis că este în "interesul superior" al fetiței să fie deconectată de la aparate, respingând solicitarea părinţilor de a li se permite să o transporte pe cale aeriană la centrul pediatric Bambino Gesu al Vaticanului. Vineri, părinţii micuței au pierdut o altă acţiune în instanţă, prin care au încercat să obţină întreruperea suportului vital acasă, şi nu într-un spital sau într-un centru de îngrijire paliativă.

Potrivit Reuters, la începutul acestei săptămâni, guvernul italian i-a acordat micuței cetăţenia italiană, măsură menită să îi împiedice pe medici să o deconecteze de la aparate şi să permită transferul ei în Italia.

Fetița suferă de o boală mitocondrială rară şi incurabilă, adică celulele ei nu produc suficientă energie. Medicii au spus că are dureri şi „suferinţe semnificative”, iar continuare tratamentului nu este justificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.