Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii au salvat fetița de 12 ani din Botoșani, cu o tumoră cerebrală extrem de rară

medici operatie

O fetiţă originară din Botoşani a fost operată cu succes la Iaşi, ea având o tumoră cerebrală extrem de rară. Intervenţia a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie, fetiţa fiind adusă la această unitate medicală în stare gravă.

"A ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Neurochirurgie cu dureri de cap agresive, dar şi vărsături. Pacientei i s-au efectuat toate investigaţiile necesare, iar în urma analizelor făcute am descoperit o tumoră cerebrală destul de rară care în termeni medicali se numeşte ependimom. Tot în termeni medicali, în urma CT-ului efectuat în urgenţă a fost vizibilă o leziune expansivă la nivelul ventriculului III ce blochează calea de scurgere a LCR-ului. În urma RMN-ului cranio-cerebral efectuat cu contrast am descoperit că este vorba despre un ependimom“, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

El a precizat că, după trei zile de la stabilizarea fetiţei, s-a intervenit chirurgical pentru a-i extirpa tumora cerebrală, scrie News.ro.

Medicul ieşean a explicat că tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, care apare mai frecvent în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături şi tulburări de echilibru.

Operaţia a durat câteva ore şi a fost un succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.