Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii avertizează: Ce riscă cei care se expun la temperaturile incredibile care vor lovi România

www.giurgiuveanul.ro
ger, vreme rece, îngheț, frig, ninsoare

După valul de inundații din ultimele zile, România va fi lovită din nou de frig şi ninsorile. Temperaturile vor coborî cu 15 grade în mai puţin de 24 de ore, din cauza unui front atmosferic pornit din zona scandinavă.

Această schimbare bruscă îi poate afecta pe cei care au reumatism, probleme cardiace sau pulmonare. Săptămână a început cu ploi, dar în următoarele zile temperaturile vor depăşi 18 grade. Însă nu ne vom bucura multă vreme de căldură.

Citește și: Simona Halep va intra definitiv în istoria tenisului: Cât va rămâne pe primul loc mondial și cum o va SURCLASA pe rivala Maria Șarapova

Un câmp de presiune atmosferică ridicată, format în peninsulă Scandinavă, va coborî peste continent şi va ajunge şi România, unde va întâlni aerul cald mediteranean. Iar consecinţele se vor simţi imediat: dacă sâmbătă vor fi aproape 20 de grade celsius, duminica se întoarce iarnă, cu frig şi ninsori.

″În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică o să asistăm la transformarea lor în lapoviţă sau chiar ninsoare în partea de nord a ţării, dar cu precădere în zona Carpaţilor Orientali”, explică meteorologii.

Schimbarea bruscă îi poate afecta pe cei care au probleme de sănătate, cum ar fi bolile reumatice.

″Dureri articulare mai importante decât în mod obişnuit, artralgii, dureri articulare, cefalee, dureri de cap sau probleme legate de respirație″, a precizat Claudiu Popescu, reumatolog, conform Stirileprotv.ro.

Citește și: Lovitură GREA: Un GIGANT din energie PUNE LACĂTUL! Circa 5000 de locuri de muncă vor fi DESFIINŢATE

Pentru că aceste afecţiuni se tratează de obicei cu antiinflamatoare sau antibiotice, medicii le recomandă pacienţilor să ia şi un pansament gastric. Scăderea bruscă a temperaturii îi poate afecta de asemenea pe cardiaci sau pe cei cu probleme pulmonare, de pildă, bolnavilor cu astm sau bronşite li se pot agrava simtomele. Pot apărea episoade de tuse excesivă sau tendinţe de sufocare.

Meteorologii spun că vremea rece s-ar putea prelungi şi în primele zile ale săptămânii viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.