Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep va intra definitiv în istoria tenisului: Cât va rămâne pe primul loc mondial și cum o va SURCLASA pe rivala Maria Șarapova

halep 1 wta

Eliminarea danezei Caroline Wozniacki în optimi la Indian Wells îi asigură Simonei Halep primul loc WTA pentru o perioadă mai lungă, ce se va adăuga celor 19 săptămâni pe care le va împlini, luni, când va fi publicată noua ierarhie mondială.

Simona Halep are acum un avans de 685 de puncte WTA, în clasamentul live, diferenţă care va trece de 1.000 de puncte săptămâna viitoare, când se vor scădea punctele aferente evoluţiilor jucătoarelor la ediţia de anul trecut a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami (Halep, sferturi - 215 puncte; Wozniacki, finală - 650 de puncte). Iar jucătoarea română poate extinde această diferenţă prin evoluţiile viitoare din California, ea fiind calificată în sferturile de finală.

Citește și: Anunț de milioane pentru Simona Halep: Va rămâne pe primul loc mondial, după ce marea sa rivală Caroline Wozniacki a fost eliminată de la Indian Wells

Ţinând cont de faptul că turneul de la Miami (20 martie - 1 aprilie) este tot de o săptămână şi jumătate, Halep va fi şi în aprilie lider WTA, probabil cel puţin până după Volvo Car Open (Charleston, 2 - 8 aprilie), competiţie de 470 de puncte (şi la care Wozniacki are de apărat 100 de puncte, iar Halep niciunul).

Astfel, Simona Halep va depăşi 21 de săptămâni pe locul I WTA şi le va întrege pe Kim Clijsters (20), Maria Şarapova şi Tracy Austin (ambele cu 21 de săptămâni), în clasamentul jucătoarelor din istorie cu cele mai multe săptămâni pe locul I WTA.

Citește și: Seară cu rezultate ŞOCANTE în Liga Campionilor: Manchester United, UMILITĂ pe propriul teren şi eliminată - răsturnare de situaţie la meciul Romei / VIDEO

Halep este a doua cea mai longevivă jucătoare pe prima poziţie a ierarhiei jucătoarelor profesioniste fără Grand Slam câştigat, după rusoaica Dinara Safina (26 de săptămâni).

Simona Halep a revenit, la 26 februarie, pe locul I WTA. Ea a urcat pentru prima dată pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki, anunță News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.