Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii de la Maternitatea 'Elena Doamna' din Iaşi au salvat viața unei paciente de origine algeriană infectată cu COVID-19

independent.co.uk
pacient in coma spital

Medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi au salvat viaţa unei paciente de 41 de ani, de cetăţenie algeriană, infectată cu SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Femeia, care abia născuse la spitalul din Oneşti, a fost transferată în stare gravă la Iaşi, după ce a fost diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a CJ Iaşi.

''Medicii de la Spitalul din Oneşti au decis, după evaluarea situaţiei pacientei, că se impune transferul la maternitatea noastră, suport COVID, pentru a beneficia de tratamentul de specialitate. Lehuza avea o afectare pulmonară importantă, era intubată, dar, din fericire, după 16 zile de medicaţie şi îngrijire, putem spune că este în afara oricărui pericol şi că, în curând, va merge acasă, la pruncul mult dorit'', a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna".

Potrivit acestuia, a fost prima pacientă de cetăţenie străină cu COVID-19 care a ajuns să fie tratată în spitalul de la Iaşi.

''Asta ne demonstrează că nu doar noi putem beneficia de suportul spitalelor din străinătate în problematica COVID-19. Şi noi, la Iaşi, putem oferi servicii medicale de calitate, putem da dovadă de empatie şi dedicare faţă de cei în suferinţă care provin din alte ţări. Suntem aici pentru a ajuta mamele, indiferent de cetăţenie, religie, o dovadă clară a unei solidarităţi menite să ne determine să luptăm cu şi mai mult aplomb împotriva acestui virus nemilos'', a spus dr. Gabriel Martinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.