DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Medicii de la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu au fost dotaţi cu viziere şi măşti cu filtru tip FFP2

medic masca coronavirus

Medicii de la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu au fost dotaţi, miercuri, cu viziere şi măşti tip FFP2, după ce o colegă de a lor a semnalat în mediul online că lipsesc echipamentele de protecţie, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de către Prefectura Sibiu.

"Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a efectuat verificări, în urma cărora a înaintat Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu un raport din care reies următoarele: (...) Conform responsabilului din partea Compartimentului de Supraveghere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale, personalul CPU a fost instruit cu privire la utilizarea echipamentului de protecţie a personalului (EPP), însă la ultima instruire s-a refuzat semnarea tabelului, pe motiv că nu aveau toate echipamentele necesare. Cu toate acestea, s-a constat în urma discuţiilor cu personalul CPU, că la data de 21.03.2020 aveau în dotare măşti chirurgicale, mănuşi de unică folosinţă, ochelari şi halate (suprabluză), toate fiind eficiente în prevenirea COVID-19. Deşi la momentul respectiv lipseau din dotare, astăzi, 25.03.2020 au fost primite viziere şi măşti cu filtru tip FFP2. De asemenea, încă din data de 16.03.2020 sunt în dotare combinezoane impermeabile", se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, medicii militari de la Sibiu nu trebuie testaţi de noul coronavirus, după ce au tratat un pacient suspect, dar care a fost testat negativ.

"Pacientul în vârstă de 72 de ani, s-a prezentat la CPU - Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, în data de 21.03.2020 cu diagnostic pneumonie cronică acutizată, ceea ce nu corespunde criteriilor din definiţia de caz COVID-19 în vigoare, aşadar nu reprezintă o suspiciune de COVID-19. În consecinţă, testarea personalului care a îngrijit acest pacient nu este imperativ necesară", spune Prefectura Sibiu.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a verificat Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, la solicitarea prefectului Mircea Creţu, după ce un medic de la acest spital a scris în mediul online că ar fi un caz de Covid-19. DSP a constatat că medicul care a făcut reclamaţia în mediul online este în concediu medical.

"Precizăm faptul că medicul din CPU, care a făcut reclamaţie privind lipsa echipamentelor de protecţie şi faptul că personalul nu a fost testat, este în concediu medical din 16.03.2020, afirmativ pentru acutizarea unei afecţiuni cronice", mai spune Prefectura.

Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a anunţat, marţi seara, că nu are niciun caz de pacient infectat cu COVID-19

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.