Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii din Italia scriu istorie: Au salvat viața unui bărbat, printr-o operație făcută în premieră mondială

Reddit
operatie medici

Viața unui băiat de 23 de ani a fost salvată într-un spital din Roma, printr-o operație care nu mai fusese efectuată niciodată în lume. Medicii i-au reconstruit traheea și artera anonimă, adică ramura arterială majoră care pornește de la aortă, scrie Mediafax.

Operația a avut loc la Spitalul Universitar Sant'Andrea-Sapienza din Roma.

Tânărul a fost internat de urgență pentru hemoragie la Macerata, apoi a fost transferat la Ancona, unde a fost stabilizat și apoi transferat de urgență la Sant'Andrea, unde a fost pusă în scenă o operație în premieră mondială: reconstrucția traheei și a arterei anonime, adică a ramurii arteriale majore care provine din aortă. Operațiunea a durat cinci ore și jumătate și a implicat 25 de operatori, iar pacientul a fost transferat ulterior la terapie intensivă în stare stabilă și apoi, după două zile, în secția de chirurgie toracică, scrie Roma Today.

După 13 zile a fost externat, fiind complet recuperat.

Intervenția chirurgicală inovatoare a început cu îndepărtarea unei părți din trahee și a întregii artere anonime și s-a încheiat cu reconstrucția traheei și înlocuirea arterei anonime cu un canal biologic. Toate examinările postoperatorii au confirmat succesul reconstrucției.

"Viața acestui tânăr", spune Erino Angelo Rendina, "a fost salvată în primul rând de curajul și marea pricepere a medicilor din Macerata și Ancona, iar în al doilea rând de valoarea și sinergia a nu mai puțin de cinci echipe medicale diferite unite prin afilierea lor la Universitatea Sapienza și Sant'Andrea".

"Serviciul de sănătate din Lazio continuă să exceleze pe scena națională și internațională. Acest lucru este atestat de acest nou record", a comentat președintele Regiunii Lazio, Francesco Rocca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.