Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicii evită să se vaccineze: Doar jumătate dintre angajații unui spital județean au acceptat procedura

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin seringa

Peste jumătate dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina s-au vaccinat anti-COVID-19 până în prezent, potrivit medicului epidemiolog al unităţii medicale, Cătălin Pătru, care a precizat că procesul de vaccinare a personalului continuă, dar inocularea serului are loc în centrele comunitare.

Medicul Cătălin Pătru a precizat că până în prezent s-au vaccinat circa 970 dintre cei aproximativ 1.660 de angajaţi ai spitalului, în prima etapă a campaniei, din 4 ianuarie şi până pe 21 februarie fiind vaccinaţi 850 de salariaţi ai spitalului iar ulterior, conform programărilor, în centrele comunitare s-au mai vaccinat 120 de angajaţi, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Alte 15 persoane care lucrează la SJU Slatina sunt programate să se vaccineze în perioada următoare, a adăugat Cătălin Pătru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al direcţiei de sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, în judeţ, până marţi, s-au vaccinat 40.529 de persoane, dintre acestea 12.351 de persoane primind şi a doua doză de ser anti-COVID.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Au fost vaccinate cu produsul biologic Pfizer BioNTech un număr de 32.848 persoane, cu serul Moderna 3.328 de persoane, iar cu produsul biologic AstraZeneca - 4.353 de persoane.

La SJU Slatina, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate mai multe focare de COVID-19 în rândul angajaţilor şi pacienţilor de la diferite secţii, iar anul trecut, două angajate, asistente, infectate cu SARS-CoV-2 au decedat.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.